Hoppa till sidans innehåll

Ruddalen rustas upp

16 DEC 2020 11:12
Igår kväll fattade Göteborgs stad beslut om att skrinnarhallen i Ruddalen skall vara kvar. 50 mkr skall investeras för uppgradering av framförallt kylsystemet.
  • Uppdaterad: 16 DEC 2020 11:12

De gamla kylrören liggandes i grusbädd var urgamla och läckte ammoniak. Anläggningen fick stängas från avslut säsongen 2018/2019 och sedan började en lång process med många turer där vi länge fick jobba i motvind, vi kan inte säga att ansvariga i förvaltning stred för vår uppfattning att få igång anläggningen så fort som möjligt, snarare tvärtom. Det ena efter det andra av våra uppslag för att få igång anläggningen förkastades, går inte, kan inte, för dyrt…. Till slut också, nej vi stänger anläggningen permanent, river den och gör annat på platsen, bygger annan kommunal service än för idrott och hälsa.

 Men efter utredande och många om och men blev det till slut så som vi hävdade redan från början, renovering av anläggningen nu med rör gjutna i betong. Framtiden är säkrad och allvädersbanorna blir skridskons fortsatta högborg, inte bara för Göteborg och Västsverige utan för svensk skridsko överhuvudtaget. Genom samarbete mellan distriktet och förbundet (Bent Erik Brenden) lyckades vi vända en annars olycklig utveckling. En strålande julklapp till svensk skridsko blir det. Nu lägger vi allt strulande bakom oss, tittar framåt och hoppas på ett Gott Nytt År.

Roger Bodin
Ordförande Västsvenska Skridskoförbundet

Skribent: Anne Österberg
Epost: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU