Hoppa till sidans innehåll

LOK-stöd


Statligt Lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) är avsett att stödja ungdomsverksamheten mellan 7-25 år i föreningarna. Regeringen har enligt förordningen (1999:1177) om statsbidrag överlämnat uppgiften att pröva frågor om fördelning av statsbidrag till idrottsverksamhet till Sveriges Riksidrottsförbund (RF).
Läs mer om LOK-stödet här.

Ansökan om LOK-stöd ska göras via IdrottOnline

Kom ihåg att aktivera föreningens egen sida på IdrottOnline, LOK-stödet i augusti 2009 och framåt ska nämligen sökas via IdrottOnline. IdrottOnline underlättar administration och information i föreningen. Den sköts via internet genom ett enkelt verktyg. Det behövs inga särskilda webbkunskaper, vanlig datorvana räcker bra.
I IdrottOnline får föreningen en egen hemsida för nyheter, medlemsregister, anslagstavla, aktivitetskalender, årsrapport och redovisning av det statliga LOK-stödet. RF ansvarar för IdrottOnline klubb som är kostnadsfri.
Läs mer om hur ni aktiverar er sida.

 

Ansökningstider
Ansökan för perioden 1/1 - 30/6 (vårens period) ska ha inkommit till RFs LOK-stödsgrupp senast den 25 augusti.
Ansökan för perioden 1/7 - 31/12 (höstens period) ska ha inkommit till RFs LOK-stödsgrupp senast den 25 februari.

 

Hjälper Skridskosporten på alla plan!
En ledarledd träningsaktivitet med 10 ungdomar ger i det närmaste 100 kr i LOK-stöd (statligt lokalt aktivitetsstöd) till idrottsföreningen. Det enda som krävs är att man skickar in en ansökan.
Det är angeläget att ni för föreningens skull tar tillvara LOK-stödet, men det är också viktigt för skridskosporten i stort.
Ange i ansökan att det är skridsko som aktiviteten avser. Det är inte ovanligt att t ex flersektionsföreningar missar detta. Skridskon får då ett mindre omfång än det verkliga, vilket inte är bra för skridskosektionen.
Detta får också negativa konsekvenser vid bidragsgivningen till Svenska Skridskoförbundet och till skridskons distriktsförbund. Eftersom statsbidraget till stora delar baseras på hur mycket LOK-aktiviter varje idrott har.


Kommunala bidrag
Vill du veta mer om din kommuns bidragsregler kontaktar du ditt distriktsförbund eller din kommun. Observera att de kommunala bidragen i många fall inte har samma regler som statliga. Det kan skilja på åldrar, tid för ansökan m.m.

 

Uppdaterad: 25 JAN 2019 11:03 Skribent: Sofia Larsson

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link


langsiktigutvecklingsplan

 

 

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

   Klicka på respektive logga

SISU