Hem / Intervju med Daniel Cabelduc

Intervju med Daniel Cabelduc

Vi säger hej till vår nästa styrelsemedlem, Daniel Cabelduc.

Hej & vad roligt att du har tagit en plats i vår nya förbundsstyrelse. Berätta gärna för våra läsare vem du är.

- Jag heter Daniel Cabelduc, är 51 år och bor i en villa i Segersäng, söder om Stockholm, 15 km norr om Nynäshamn. Gift med Carina, tre barn, två katter, två hundar.

Vad arbetar du med privat?

- Är intensivvårdssjuksköterska och arbetar som vårdenhetschef på Capio S:t Görans Sjukhus inom medicin.

Har du någon förankring i någon/några av våra idrotter?

- Var aktiv hastighetsåkare fram till 2001 och avslutade med ett silver på stafett SM tävlandes då för IFK Lidingö. Sedan 2002 är jag skiljedomare inom hastighetsåkning och har haft förmånen att döma två Olympiska Spel, i Sochi och i PyeongChang

Har du något specifikt uppdrag i nuvarande styrelse?

- Fick förnyat förtroende att vara vice ordförande i styrelsen och ordförande i Elit- och Utvecklingskommittén (EoU-kommittén).

Vad känner du att du vill/kan jobba med/bidra med i styrelsearbetet?

Sedan ett flertal år har jag varit ordförande i EoU-kommittén och känner att det är det som jag brinner mest för. Sedan att vi nu har fått in flera nya spännande idrotter i vårt inkluderande förbund ser jag som oerhört häftigt och det gäller att ta vara på den samlade kompetens som vi alla och envar besitter, så att vi får ut det mesta av allt. Jag tror också på att det är smartare och mer effektivt om vi dessutom gör det tillsammans. Skulle gärna vilja testa någon av våra kälksporter, men tror dessvärre att jag är för feg, men aldrig är ett ord som inte skall användas i detta sammanhang. Vi får väl se.

Vad ser du för möjligheter med att arbeta under varumärket SweSports?

- Ett spännande namn som har tagits fram och som initialt kanske inte säger så mycket om vad som finns bakom. Vårt uppdrag blir att profilera detta och alla våra idrotter så att vi kan fortsätta tillsammans med att vara ett inkluderande offensivt förbund. Ser fram emot den kommande mandatperioden. 

Sommaren knackar på dörren. Hur ser din sommar ut och vad ser du mest fram emot just nu?

- Pandemin har varit hos oss och jag har arbetat med denna sedan i mars 2020 och känner att inte behöva använda munskydd jämt, visir, sprita händerna hela tiden är nog det som jag mest ser fram emot. Som husägare så finns det alltid något att göra och skriver detta mail i en paus från altanbygge. Så mest att vara med familjen och att bara vara ledig är denna sommars mål. Har semester nu och har ytterligare tre veckor.

Vi hälsar dig välkommen Daniel till SweSports och önskar dig en trevlig sommar!