Hem / Intervju med Gisle Tverland

Intervju med Gisle Tverland

Vi har nu kommit till Gisle Tverland i vår intervjuserie med våra styrelsemedlemmar. Välkommen Gisle.

Hej & vad roligt att du har tagit en plats i vår nya förbundsstyrelse. Berätta gärna för våra läsare vem du är.

- Jag heter Gisle Tverland, är 46 år och bor i Malmö.

Vad arbetar du med privat?

- Jag jobbar som Sales Support i Univar Solutions som är en global kemikaliedistributör. I Norden är vi också distributör av Shell smörjoljor och det är med våra Shell säljare och kunder jag jobbar.

Har du någon förankring i någon/några av våra idrotter?

- Jag har en bred förankring i våra skridsko och rullsporter. från 1994-2004 var jag aktiv i Short Track Speed Skarting, men har tävlat och åkt Inlines och Long Track Speed Skating också. Annars är jag aktiv på långfärdskridsko som både deltagare och tekniktränare. Jag åker också Inlines i Malmö City Skaters på motionsnivå, en förening jag var med och bildade i 2012.

Har du något specifikt uppdrag i nuvarande styrelse?

- I nuvarande styrelse har jag fått i uppdraga som rådsordförande i SweSkating.

Vad känner du att du vill/kan jobba med/bidra med i styrelsearbetet?

- För mig har det alltid handlat om att vara med att skapa en organisation för våra olika idrotter som är rättvis och en stark röst oavsett om det är på skenor eller hjul. Nu har vi dessutom välkomnat kälksporten och ser mycket fram emot att också se till att de hittar sin rätta plats i det nya förbundet. Med den nya organisationen hoppas och tror jag att fler engagerade personer ute i våra föreningar kan känna att de kan vara med och påverka utvecklingen våra olika idrotter genom uppdrag och råd.

Vad ser du för möjligheter med att arbeta under varumärket SweSports?

- Jag tror vi som förbund genom att våga anta en ny profil kommer vara ett förbund andra tittar till framöver. Det är mycket upp till oss själva som förbund, föreningar och aktiva att skapa vad SweSports är och kommer bli. Jag tror också det är viktigt för förbundet att få våra föreningar och aktiva känna att de är värdefulla i den processen.

Sommaren knackar på dörren. Hur ser din sommar ut och vad ser du mest fram emot just nu?

- Jag börjar faktisk sommaren med Inline Camp på Ring Knutstorp i juli, men sen blir det en tur upp med Östkusten, vidare till Värmand. Förhoppningsvis kan jag ta en liten tur till Norge helt i slutet av min semester om allt går efter planen med corona-pass och avveckling av inreserestriktioner.

Något annat du vill dela med dig av?

- Jag hoppas alla andra får en fin sommar och hoppas att träffa på er under kommande år.

Vi hälsar dig välkommen Gisle till SweSports och önskar dig en trevlig sommar!