Hem / Äntligen! Vad har du saknat mest?

Äntligen! Vad har du saknat mest?

Idag är en glädjens dag. I stort sett alla restriktioner kopplat till idrotten tas bort och vi kan gå tillbaka till ett normalläge. Eller ett nytt normalläge ska vi nog kalla det!

Pandemin är inte över. Vi måste fortsatt vara ansvarsfulla, hålla avstånd och hålla oss hemma om vi har symptom. Men gryningen är på väg att bli dag när Sverige den 29 september går till steg 4 och en rad restriktioner som påverkar idrotten försvinner.

Under lång tid har vi inte kunnat idrottat som vanligt. Jag märker att jag har längtat efter saker som jag kanske inte trodde att jag skulle sakna. Jag saknar konstig nog att vakna tidigt på helgen för att bege mig till någon idrottsanläggning för att titta på en tävling.

Jag saknar också att se glädjen i utövares och ledares ögon, gemenskapen, high fives efter en bra prestation, spänningen och nervositeten inför tävling/match. 

Jag längtar att få uppleva allt det där igen. Nu startar vi om idrotten tillsammans. Den idrott som skapar allt det där vi har saknat. 

Vad har du saknat? Berätta gärna under #vadhardusaknatmest i sociala medier! 

Läs mer om vad som gäller nu kopplat till Covid-19 samt vilken hjälp och stöd det finns för din förening att få vid en återstart här.

Hälsningar,

Anne Österberg

GS - SweSports