Hem / Daniel Cabelduc är nominerad till ISUs Tekniska kommittee för Long Track Speed Skating

Daniel Cabelduc är nominerad till ISUs Tekniska kommittee för Long Track Speed Skating

6-10 juni genomförs ISUs 58:e kongress. SweSports Daniel Cabelduc finns med som delegat och är dessutom nominerad till en plats i Tekniska Kommittén för Long Track Speedskating.

Internationella Skridskoförbundets (International Skating Union / ISU) 58:e kongress i ordningen genomförs 6-10 juni 2022 i Phuket, Thailand.  SweSports vice ordförande Daniel Cabelduc kommer att vara delegat på plats. Även Svenska Konståkningsförbundet som är medlemmar i ISU kommer att ha en delegat närvarande i Phuket.

Förutom att vara delegat är Daniel även nominerad av SweSports förbundsstyrelse till en plats i den Tekniska Kommittén för Long Track Speedskating.

- Daniel är en omtyckt skiljedomare på högsta internationella nivå och har bland annat två OS bakom sig som huvuddomare 2014 och 2018. Vi vet att Daniel har otroligt mycket att bidra med till den Tekniska Kommittén och det känns som en självklarhet att nominera honom, säger förbundsordförande Mervi Karttunen.

Daniel har varit internationell skiljedomare sedan 2006 och har förutom OS mängder av senior- och juniorvärldscuper, internationella mästerskap och nationella tävlingar på sin meritlista. Han har även rollen som utbildare av nya skiljedomare inom ISU sedan 2016.

- Mitt mål är att tillsammans med mina kollegor bygga en stark kommitté som kan tjäna idrotten på bästa sätt. Vi behöver bland annat jobba med att förenkla och förtydliga regelverk så att det blir enkelt för alla inblandade att förstå och följa aktuella regler. Inte mist för våra aktiva och coacher. Men även för publiken så att Long Track blir spännande och intressant att följa. Jag kommer att bidra med engagemang och kunskap för att fortsätta utvecklingen av Long Track Speedskating som idrott om jag blir vald, säger Daniel Cabelduc.

Samtliga nominerade kandidater till ISUs förtroendevalda organ kan du se här!