Hem / Ordförande har ordet

Ordförande har ordet

Det har nu gått 83 dagar sedan årsstämman där jag fick förtroendet att arbeta som ordförande i vårt nya förbund SweSports: SweSkating, SweSliding och SweRolling med ett juridiskt namn Svenska Skridsko-, Kälk- och Rullidrottsförbundet.

Vi är ett nytt förbund i tiden. Med beslutsamhet och krafter tillsammans kommer vi att kunna utveckla våra 11 olika idrotter i nära samarbete med våra föreningar.

Jag hoppas att ni alla har fått njuta av sommaren och ledigheten med era nära och kära även om vi fortsatt har Covid viruset påtagligt närvarande i samhället. 

Information om vårt styrelse- och personalkonferens finns redan på hemsidan. Vilken härlig start förbundet har fått genom dessa arbetsdagar. Ny energi har flödat och känslan av helgens resultat ger oss stora möjligheter framåt. Det vi beslutar skall verkställas och uppföljning skall visa att vi också går i mål.

Jag har varit borta några år från idrottsrörelsen och kan nu tydligt se hur kraven från de centrala idrottsorganisationerna på oss som förbund också har ökat.

Jag väljer att se detta som en möjlighet för oss att ytterligare öka vår professionalism för att kunna utveckla oss som förbund. Förbund som kan ge den bästa hjälpen och servicen till våra föreningar där våra idrottsutövare har sin vardag oavsett om det är frågan om tävlings- eller fritidsverksamhet.

Utöver styrelse- och personalkonferensen hade jag möjlighet att delta i personalkonferensen dagen innan. Arbetet gick ut på dels förberedelser inför helgens arbete, dels hur personalens arbete och ansvar fördelas på bästa sätt för att bidra till verksamhetsutvecklingen.

Sammanfattningsvis känner jag att både styrelsen och personalen nu har lärt känna varandra och skapat ett lag som står bakom vår vision: Idrott och friluftsliv för dig hela livet.

Värdegrunden ger oss tydlighet om var vi står. Vi präglas av framåtanda och nytänkande. Glädje och gemenskap guidar oss i vår utveckling. Demokrati och inkludering är självklart för oss och så också rent spel.

Vår verksamhet möjliggör träning, tävling, motion, rörelseglädje och engagemang i idrott och friluftsliv året runt.

Jag är stolt över vår verksamhet och de ambitioner vi har. Nu arbetar vi framåt tillsammans!

Med vänliga hälsningar
Mervi


Kontaktuppgifter:
Ordförande
Mervi Karttunen
Telefon: +46-73-366 69 95
E-post: This is a mailto link