Hem / Om oss

Om oss

SweSports (eller Svenska Skridsko- Kälk- och Rullidrottsförbundet som är vårt juridiska namn) är ett idrottsförbund som gillar mångfald! SweSports består i dagsläget av elva olika idrotter som vi samlar inom tre idrottsområden.

SweSkating SweSliding SweRolling
Long Track Speedskating Alpinrodel Inline Speedskating
Långfärdsskridsko Banrodel Roller Derby 
Short Track Speedskating Bob  
  Naturrodel  
  Skeleton  
  Sledcross  

Vårt ändamål är att stödja, leda, företräda, utveckla och skapa förutsättningar för alla våra idrotter nationellt, såväl tränings-, tävlings- som friluftsinriktat, på sådant sätt att de står i överensstämmelse med idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund, samt företräda våra idrotter internationellt

Svenska Skridskoförbundet bildades 1904. Nyfikenheten på nya idrotter har alltid varit stor. Därför har förbundet ständigt vuxit. Senast i raden av enskilda idrotter att ansluta sig var Roller Derby 2011. 1 januari 2021 gick Skridskoförbundet samman med Kälksportförbundet. Sex nya idrotter tillkom och förbundet antog det officiella namnet Svenska Skridsko-, Kälk- och Rullidrottsförbundet. Men för enkelhetens skull kallar vi oss SweSports. Det som är kontinuerligt genom historien är förändring och utveckling. 

SweSports vill även i framtiden vara ett idrottsförbund som präglas av öppenhet och inkludering där alla kan delta i verksamheten inom föreningar och förbund oavsett kön, ålder, ambition eller andra förutsättningar. Följ med på vår utvecklingsresa för att bli den självklara hemvisten för människor som i förening vill utöva idrott och friluftsliv hela livet.