Hem / Roller derby: SM, seriespel och utbildning

Roller derby: SM, seriespel och utbildning

Under torsdagen har ett informationsbrev skickats ut via mail till alla anslutna rollerderby-föreningar.

Foto: Jimmie Hellström

Vi ber alla föreningar att uppmärksamma datumen och återkoppla till kansliet om det dyker upp frågor på innehållet.

SM-arrangör sökes

Vi planerar att genomföra ett SM under början av hösten 2022. Nu söker vi en arrangör till eventet. Vill din förening arrangera skickar ni in en ansökan med datum och anläggning senast den 31 maj.

Kvalificering: de fyra högst rankade enligt FTS + lag 1-2 i elitserien (obs! inte två lag från samma förening)

Seriespel 2022-2023

Planeringen inför nästa säsong är också igång (beräknas att starta i okt/nov -22) och vi behöver veta vilka lag som planerar att delta, de lag som deltar i innevarande säsong behöver bekräfta sitt deltagande nästa säsong. Detta görs senast den 31 maj. Om någon förändring önskas (tex mixlag som inte önskar delta i samma konstellation eller nya lag som vill vara med) ska detta anmälas till förbundet senast den 31 maj. Vi är medvetna om att det ser olika ut med bokningar av hallar i olika kommuner men vi ber er skyndsamt undersöka möjlighet att lämna förslag på helger redan i anmälan/bekräftan till seriespelet

Det kommer att erbjudas viss reseersättning till officials och vi ber alla föreningar så långt det är möjligt att informera förbundet om planerad verksamhet för att undvika krockar med seriespelet då vi i dagsläget inte har tillräckligt med officials för att kunna ha flera stora event samma helger. Möjligheten till mixlag kommer att finnas kvar även nästa säsong.

Derbykalendern

Obs att alla matcher och bootcamps ska skickas till kalendern för publicering. Glöm inte att skicka in resultaten efter spelade matcher

Utbildningshelger

För att utöka vår officialsskara kommer det att erbjudas två utbildningshelger under tidig höst, en i norra Sverige (Sundsvall) och en längre söderut. Vi söker en förening söder om Stockholm som vill arrangera, har ett lag som vill träna/spela och har möjlighet att boka en hall i princip en helg då vi planerar att blanda teori med praktik. Vill din förening arrangera en utbildningshelg kontaktar ni förbundet senast den 31 maj med info om datum och hall. Förbundet står för hallhyra och utbildare.

FYI så kommer det att vara utbildning för officials under Rauken i sommar, förbundet rekommenderar alla föreningar att kolla möjlighet till bidrag från er RF/SISU-konsulent för deltagande på den utbildningen. Har ni frågor kring detta hör ni av er till kansliet.

Regelrevidering

Reglerna för seriespelet kommer att gås igenom och ett förslag kommer att skickas ut snarast möjligt till alla föreningar.