Hem / Rollerderby: Succé i Enköping

Rollerderby: Succé i Enköping

120 juniorspelare har under lördag och söndag den 21-22/5 tränat, spelat matcher och hängt på bootcampet Bahc on track i Enköping

Uppsala rollerderby började planerandet av campet redan våren 2021 och fick ganska omgående ett hundratal intresseanmälningar när de gick ut med infon till landets derbyföreningar.

Väntan på att pandemin skulle lugna sig så vi kunde få börja träna, resa och umgås på riktigt har varit lång men helgen som gick genomfördes campet med 120 spelare från nio föreningar. Träningsgrupper och lag mixades mellan föreningar utifrån level och ålder för att alla ska få träning och matchning utifrån sin nivå och för att lära känna spelare från olika föreningar.

Enköpings kommun erbjöd boende i skolsal och mat på Westerlundska gymnasiet som ligger granne med Bahcohallen, en ishall som just nu inte har någon is men en stor fin betongyta perfekt för derbyspel. Hallar och boende är för övrigt redan bokat till nästa år, då blir vi ännu fler!

Stort tack till Enköpings kommun och till Uppsala Rollerderby med Johanna Andersson och Henrik Roos i spetsen. Och tack till Stockholm Rollerderby YoungSTRDs för finfinabilder.

aSQrK9O4_hemsida.jpg

en1mwgP0_hemsida.jpg

IGRgZ0I4_hemsida.jpg

qQrc4P0I_hemsida.jpg