Hem / Short track: Intervju med Thea Johansson

Short track: Intervju med Thea Johansson

Imorgon fredagen den 18.e mars sätter sig Thea Johansson tillsammans med coach Jacob Jansson på planet till finska Vuokatti. Ungdoms-OS väntar och vi har fått en intervju med Thea.

Thea Johansson som tävlar för klubben SK Skrinnaren har som vi som rapporterat blivit uttagen till Ungdoms-OS. Totalt kommer 39 tonåringar att tävla för Sverige 20-25 mars. Vi har fått en intervju med Thea som säger följande kommande tävling.

Ungdoms-OS väntar & vår första fråga är såklart. Hur känns det att vara uttagen och får tävla?
- Självklart är det en ära att jag blivit uttagen att representera Sverige, och det ska bli så sjukt roligt! Det kommer definitivt bli ett minne för livet och jag är så glad och tacksam att jag får chansen att göra detta. Det är ju sånahär tillfällen som gör att det verkligen verkligen känns värt det att lägga ner så pass mycket tid och energi på att träna!
Ni reser på på fredag. Berätta gärna vilka distanser du ska köra?
- Yes tidigt på fredag är det äntligen dags! På måndag ska jag köra 1500m, på tisdag 500m och till sist 1000m på fredagen.
Hur har din förberedelser sett ut inför kommande tävling?
- Det har såklart gjorts förberedelser både på och utanför isen. I och med pandemin så har nästan alla tävlingar varit inställda och jag har bara varit på några få tävlingar det senaste året. Så för bara några veckor sedan åkte jag till Budapest just för att få komma ut och tävla och känna på hur det känns att tävla igen, nu inför Ungdoms-OS, vilket jag tror var väldigt behövligt.
Vad ser du mest fram emot i samband med Ungdoms-OS?
- Det som jag ser allra mest fram emot är att bara få vara där och uppleva allting, att få vara en del av ett stort lag. Såklart ska det bli lika roligt att få åka skridskor och få tävla mot riktigt duktiga åkare ifrån hela Europa, det känns så himla mäktigt. Jag är otroligt taggad och just nu känns det mest som att jag försöker få tiden att gå.
Till sist. Har du satt upp några speciella mål inför tävlingen?
- Jag har faktiskt satt upp några mål för denna tävlingen!
Mitt första mål är att jag ska ta in så mycket som möjligt av allting och njuta precis hela tiden, försöka att inte låta nerverna ta över och inte oroa mig för allting och hänga upp mig så mycket på saker som är lite jobbiga. Helt enkelt att ha en så bra upplevelse som möjligt och verkligen ta tillfället i akt och ha kul hela veckan.
Mitt andra mål är att jag verkligen ska försöka få ut så mycket som möjligt på isen, nu när det väl gäller, jag vill kunna gå i mål och känna att detta är det bästa loppet jag någonsin kört. Jag ska göra allt för att prestera så bra jag kan och köra bättre än vad jag någonsin gjort innan, även om det är lättare sagt än gjort.
Men jag kan ju inte förneka att det hade varit guldkant på tillvaron om jag lyckades slå mina norska motståndare.

Vi önskar dig all lycka till och hela skridsko-Sverige hoppas att du få en fantastisk upplevelse.

Mer läsning

SOK

SK Skrinnaren