Hem / Banrodel: SM i Banrodel avgjort i Lillehammer

Banrodel: SM i Banrodel avgjort i Lillehammer

Den 3 oktober genomfördes SM i banrodel 2021 i Lillehammer (NOR). Svante Kohala segrade i herrklassen och Tove Kohala i damklassen.

SM tävlingarna i banrodel skulle ha genomförts under våren 2021 men tvingades på grund av corona flyttas till hösten istället. Den 3 oktober genomfördes tävlingarna i Lillehammer, Norge. Banan bjöd som brukligt för årstiden på höstföre med långsam is med mycket frost. 

Segrare i herrklasen blev Svante Kohala. En titel han har aspirerat på sedan 2016. Silvermedaljen togs av Rasmus Moberg. Rasmus genomförde förra säsongen sina första seniortävlingar i Nations Cup i Innstbruck-Igls med mersmak. Ska bli spännande att följa Rasmus vidare under denna säsong. Bronsmedaljen på herrsidan togs av Paul Schaber-Wallis. Paul som mer eller mindre var helt borta från träning och tävling unde förra säsongen då alla juniortävlingar var inställda pga Covid-19 visade upp en åkning som lovar gott för framtiden! 

På damsidan segrade Tove Kohala före sin yngre kusin Johanna Kohala på andraplats. Tove segrade även 2019 och 2020. Även för Johanna blev det sparsamt med träning och tävling på is föregående säsong då Covid-19 försvårade allt deltagande men säsongsuppstarten har varit bra och en spännande säsong väntar!  

Banrodel_SM_Pallen Herr_2021.jpg

SM Pallen 2021 Herr: Rasmus Mobert, Svante Kohala, Paul Schaber-Wallis

          Banrodel_SM_Pallen Dam_2021_Nyhet.jpg  SM Pallen 2021 Dam: Johanna Kohala och Tove Kohala. 

Reslutat SM Banrodel 2021