Hem / Landningssida - Coronaviruset | Covid-19

Coronaviruset | Covid-19

Från och med den 29 september 2021 tas en rad restriktioner som påverkat idrotten bort. Nu är det åter möjligt för föreningar att fullt ut erbjuda sina medlemmar träning, tävling, motion, rekreation och friluftsliv. 

Men samtidigt måste vi alla komma ihåg att pandemin ännu inte är över. Vi måste fortsatt vara ansvarsfulla och göra det vi kan för att minska risken för smittspridning. 

Pandemilagen

Den 29 september 2021 tas maxantalet för deltagare vid offentliga tillställnignar och allmänna sammankomster bort. Därmed kommer inga begränsningar att finnas kvar vad gäller antalet åskådare eller utövare inom idrotten. Kvar finns dock ett fåtal särskilda villkor för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar sam för sport- och badanläggningar. 

Läs mer om offenliga tillställningar inom idrott hos RF

Föreskrifter och allmänna råd

Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar för att förhindra smitta av covid-19 tas bort 29 september 2021. Istället har Folkhälsomyndigheten beslutat om allmänna råd till ovaccinerade vuxna. Men vi bör alla fortsätta agera ansvarsfullt och skydda oss själva och andra från smitta.

Läs mer om föreskrifter och allmänna råd

Läs mer om hur du skyddar dig själv och andra från att smittas av Covid-19

Träning och tävling utomlands

Du som tränar och tävlar i andra länder måste fortfarande vara uppmärksam på att andra regler kan gälla på olika platser. Ta därför i god tid innan resa reda på vad som gäller för platsen dit du ska resa. 

Läs mer om resor utomlands

Återstart av verksamhet i förening

Många förenignar har kämpat hårt under pandemin. När verksamheten tvingats anpassas eller helt ställas in har medlemmar valt att sluta. Vi behöver nu hjälpas åt att återigen visa vägen till en öppen och aktiv idrottsrörelse. För detta kan din förening söka ett Återstartsstöd! 

Läs mer om Återstartsstödet

Det finns även hjälp och stöttning att få som förening i sitt återstartsarbete från RF-SISU distrikten. Ta kontakt om du har frågor! 

Hitta ditt RF-SISU distrikt

Lärgruppsplan, återstart i förening

Dialogduk, återstart i förening