Gå till innehåll
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet

Spännande utvecklingsarbete för SweSports

Under helgen 3-4 september har förbundsstyrelse och personal genomfört en gemensam konferens med fokus på utveckling av förbundsledningsarbetet.

I SweSports Strategi 2029 är ett av de fem prioritereade områdena Förbundsledningsutveckling. De övergripande målen för arbetet inom Förbundsledningsutveckling är att:

  • SweSports ska var en effektiv organisation och ett stöd till föreningar för att stärka alla våra idrotter.
  • SweSports ska ha en hållbar ekonomi.

Under två dagar samlades personal och förbundsstyrelens medlemmar i Stockholm för att omsätta mål och strategier i konkreta verksamhetsplaner för det kommande året under ledning av processledare Per-Arne Spiik. Mängder av viktiga diskussioner om organisation, styrning, ekonomi, föreningsnytta, prioritering och ekonomi har genomförts.

- Den positiva känslan i vårt arbete under helgen ger kraft och övertygelse om att vi tillsammans kan nå de mål som vi har kommit överens i vår Strategi 2029, säger förbundsordförande Mervi Karttunen.

Under helgen har de olika Idrottsråden och Elit- och Utvecklingskommittén (EUK) även presenterat sina pågående verksamheter och framtida planer för att bidra till samtliga prioriterade områden inom Strategi 2029.

Publicerad: 2022-09-06

Senast uppdaterad: 2022-11-25

Författare: Roger Strandberg