Gå till innehåll
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet

Långsiktig utvecklingsplan

Utvecklingsmodell_SweSports

Utvecklingsmodell_SweSports

SweSports utvecklingsmodell för träning-, tävling- och aktivitetsverksamhet

SweSports består av elva olika idrotter inom Skating (skridsko), Sliding (kälk) och Rolling (rull). Som ett stöd för att utveckla verksamheten i föreningar och på förbundsnivå, har förbundet tagit fram en allmän utvecklingsmodell ”Grund” samt utvecklingsmodeller för respektive idrottsområde som alla bygger på den allmänna grundmodellen.

SweSports utvecklingsmodell är övergripande för alla våra idrotter, och den består av sju steg. De olika stegen i modellen följer samma struktur och progression, men det finns även en flexibilitet att röra sig mellan de olika stegen.

Du välkomnas in i verksamheten i de första två stegen, utvecklar dig vidare inom träning och tävling i steg 3 och 4 och det nästa steget, steg 5, ”tävlingsspåret” är för högpresterande, dvs för dig som vill satsa på elitnivå.

Steg 6 är för dig som vill fortsätta tävla och träna, men kanske inte göra en satsning på elit. Steg 7 handlar om Idrott hela livet, antingen som aktiv utövare och motionär eller att vara del i våra idrotter som ledare, tränare eller funktionär.

SweSports Utvecklingsmodell ligger till grund för Utvecklingsmodellen Skridskospecifik, Kälkspecifik och Rolling specifik. De specifika modellerna famnar våra tre idrottsområden och du hittar dom under fliken "Dokumentbank"

Skating (Long Track Speed Skating, Short Track Speed Skating och Långfärdsskridsko/Maraton åkning),

Sliding (Rodel, Skeleton, Bob, Alpinrodel, Naturrodel och Snowracer).

Rolling (Inline och Roller Derby).


Publicerad: 2022-08-17

Senast uppdaterad: 2023-04-15

Författare: Roger Strandberg