Hem / Elit och utveckling / Antidoping

Antidoping

Svenska Skridskoförbundets Antidopingprogram (3)

Inledning
Svenska Skridskoförbundet (SSF) arbetar med antidoping i syfte att verka för fair play och en ren idrott. Målsättningen är att Skridskosporten skall vara en ren idrott där alla tävlar på lika villkor och med tillåtna medel. Detta gäller inom alla skridskodisciplinerna; hastighetsåkning, short track, inlines, Roller Derby och långfärdsskridsko och det gäller såväl åkare som ledare, tränare, funktionärer mfl. 

SSF samarbetar med Riksidrottsförbundets (RF), Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), International Skating Union (ISU), Confédération Européenne Roller Skating (CERS) och International Federation of Roller Sports (FIRS) för att verka i denna riktning.

Information om antidopingarbetet

RF   Riksidrottsförbundet
ISU  International Skating Union, Clean Sport

Tävlingsåkare och tränare/ledare är skyldiga att känna till gällande antidopingregler, exempelvis dispensregler och dopingkontrollregler. All sådan information finns på RF:s antidopingsidor på denna länk. Samtliga aktiva som representerar Svenska Skridskoförbundet i samband med världscuper och internationella mästerskap ska också ta del av och skriva under Svenska Skridskoförbundets Antidopingavtal.

Regler och information kring dispenser 

Kosttillskott – behövs de verkligen och vilka risker är förknippade med intag av dem?

Dopinglistan 2017 (svenska)

WADA´s Prohibited list 2017 (engelska)

Röd-Gröna listan (svenska)

 

Vistelserapportering

Läs mer på RF:s hemsida

Vaccinera klubben mot doping 
Vaccinera klubben mot doping är en metod för klubbar att försäkra sig om att ledare och tävlingsaktiva förstår att det finns dopingregler och att man är skyldig att kunna dessa. Där finns även en handledning för tränare ledare kallad ”Antidopingsnack”.

Har du frågor kring dispenser och antidoping 
Mattias Hadders, Idrottskoordinator
tel: 08-699 61 82
E-post: Mattias Hadders