Hem / Elit och utveckling / Projekt - Topp och Talang

Projekt Topp och Talang

Nils van der Poel är efter en längre time out från SOK's Topp och Talangprogram åter i full skridskosatsning med sikte inställd mot det kommande OS i Beijing 2022. 

Nils vd Poel tog som sagt en time out från skridsko efter OS i Pyeonchang och allround VM i Amsterdam våren 2018. Nils har sedan dess gjort militärutbildning i form av Jägartjänst. Nils har jobbat efter sin egna plan och sedan våren/sommaren 2019 har planering och tankarna på resan mot OS pågått. Samtal och möten med förbundet, SOK och Nils och hans personliga tränare Johan Röjler har pågått under en tid. Det är sedan sommaren 2020 nu klart att Nils åter ingår i SOK's Topp och Talangprogram med Johan Röjler som sin personliga tränare och rådgivare. 

Nils har ett personligt stöd till läger och tävlingsverksamhet samt stöd till Johan Röjler som tränare och resurs utöver möjligheten att ta del av et stipendiet som aktiva i Topp och Talangprogrammet har tillgång till.

Topp och Talangstödet är ett samarbete mellan Skridskoförbundet, SOK och Nils vd Poel och hans förening som möjliggör ett skreddarsydd upplägg för satsningen fram mot det kommande OS. Efter Nils van der Poels fantastiska prestationer säsongen 2020-2021 med två VM guld och en världsrekord är det klart med ett fortsatt riktad stöd för Nils för säsongen 2021-2022. 

Vi är glada för att ha Nils i Topp och Talangprogrammet och att vi även nu har en satsning på gruppen under i form av Olympisk offensiv under ledning av Joel Eriksson. 

Läs mer om Nils van der Poel här

Mer info om SOK's Topp och Talangprogram hittar man här