Hem / Licens

Licens

Licenser per kalenderår söks via Idrott Online förening

Ny licensmanual

Från och med licensåret 2021 är vi 11 olika idrotter och det finns således 11 olika licenser att välja på. Föreningen ser till så att alla aktiva är uppdaterade med rätt status Aktiv i idrott innan licensansökan påbörjas.

Fyller du under gällande kalenderår 15 år och ska tävla i någon av förbundets idrotter så är det en förutsättning att du tecknar en tävlingslicens. I och med att du löser licens så måste du uppge ditt fullständiga personnummer för registrering av försäkring som ingår.

OBS Pga bugg i systemet kan aktiva inom longtrack, shorttrack och rollerderby födda 2007 inte söka ordinarie licens. Välj därför "Aktivitetslicens för longtrack, shorttrack och rollerderby..." till den åldersgruppen.


Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under deltagande i av Svenska Skridskoförbundet, dess distriktsförbund eller förening anordnad tävling, organiserad träning, skridskoskola eller skridskoläger samt under direkt färd till och från dessa aktiviteter. Då aktivitet sker på annan ort än hemorten (även utomlands), gäller försäkringen också under  resor och vistelse i samband med denna.

Premien för tävlingslicensen är 225 kr per kalenderår och betalas till Svenska Skridskoförbundets bg 696-5297 eller pg: 25 30 65-7.

Råd och vård 
Från och med 1 januari 2020 ingår Råd och Vår för idrottsskador i din tävlingslicens/försäkring. Det betyder att du alltid ringer 020-44 11 11 eller mejlar This is a mailto link om du skadat dig på träning eller tävling.
Läs mer om Råd och vård vid idrottsskador här.


För ansökan om licens så kontaktar du din förening som registrer licensansökan för dig via systemet IdrottOnline. Föreningen måste vara ansluten till Svenska Skridskoförbundet.

 

Tänk på att...
- vid resa inom EU ska du ha med dig det europeiska sjukförsäkringskortet som du får från Försäkringskassan
- ditt resgods och värdehandlingar du har med dig på resan inte är försäkrat av ditt förbund utan du måste ha en hemförsäkring med ett reseskydd
- alltid ha en egen hemförsäkring med reseskydd och kontrollera att ditt hemförsäkringsbolag inte gör undantag för idrottsresor
- att inte lämna din utrustning i parkerade bilar.