Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Roller Derby: Fullsatt i Sandbyhovshallen när SM avgjordes

I helgen spelades ett efterlängtat SM som varit på paus under pandemin. Biljetterna var slutsålda och sex matcher spelades där Crime City Rollers gick segrande ur mästerskapet och fick höja den vackra bucklan skapad av To Decay.

Silvret vann Dock City Rollers. Bronset gick till Stockholm Roller Derby efter att ha vunnit matchen mot hemmalaget Norrköping Roller Derby.

Bucklan har skapats av To Decay som består av konstnärerna och designerna Wibke Loh, David Vilhelmsson och Andy Vilhelmsson. De beskriver i sin vision av bucklan att de vill förkroppsliga essensen av Roller Derby. Valet av skridskomodellen R3 togs för att symbolisera ödmjukhet inför kommande generationer och påminna hur allt startar för många spelare.

SM hålls vanligtvis på våren så därför dröjer det inte alltför lång tid förrän det är dags igen. Och tur är det, för oj vad härligt det var att se svenska starka lag spela händelserika och roliga matcher inför en peppande publik.

Grattis till medaljplatser och till alla deltagande lag. Stort tack till volontärer, officials, publik och Norrköping Roller Derby för fint arrangemang!

Bild: Rikard Höög

Publicerad: 2022-10-25

Senast uppdaterad: 2022-11-25

Författare: Roger Strandberg