Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Roller Derby: Snart dags för uttagningar till juniorlandslag

På lördag är det det dags för det första av två uttagningstillfällen för det kommande juniorlandslaget.

Den 25 februari hålls uttagningen i Norrköping och den 11 mars i Sundsvall. Juniorer födda mellan 2004 och 2008 har ansökt och kommer under de två tillfällena att resa från hela landet för att träna tillsammans och vara med i det underlag som bench crewet tar ut en charter från.

De mellan 15-20 spelare som blir uttagna kommer representera Sverige i juniorvärldscupen i Valence som går av stapeln i slutet av juli. Innan mästeskapet väntar träningslager och scrim för att spela ihop sig så mycket som möjligt.

Bench crew består av:
Huvudtränare - Ämma Karlsson / Bandaget
Assisterande tränare - Johanna Andersson
Lagledare - Tahnee Marquardt

Såhär känner huvudtränaren Bandaget inför uttagningarna:

"Vi i bench crew är spända och förväntansfulla på att få träffa alla juniorer som kommer till uttagningarna! Det är första gången vi skickar ett Team Sweden till juniorvärldscupen och vi vill vara en del av att skriva historia samt skapa förutsättningar att skicka ett lag även nästa gång. Det är fortfarande mycket planering som pågår, så fort uttagningarna är klara räknar vi med att påbörja lagbyggandet. Förhoppningsvis får vi med juniorer som representerar stora delar av Sverige och vi hoppas att så många som möjligt kommer på båda uttagningarna."

Stort lycka till till alla juniorer som åker till Norrköping och Sundsvall!


Bild: Jennifer Zammit, Ordförande JRDA-Canada

Publicerad: 2023-02-20

Senast uppdaterad: 2023-02-20

Författare: Cornelia Andersson