Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Inlines-, inlinehockey- och roller derbyföreningar, se hit!

Nu söker idrottsrådet SweRolling nya ledamöter! Är du medlem i en roller derby-, inlines- eller inlinehockeyförening och har idéer på hur du kan påverka den nationella verksamheten är det här uppdraget för dig!

Om uppdraget

Idrottsråden spelar en viktig roll när det kommer till att föreslå, rådgöra och samla kunskap i syfte att utveckla idrotterna inom respektive område. Det här görs i direktkontakt med förbundet och i linje med vårt övergripande mål och strategier.

Arbetet innebär bland annat att

  • tillsammans med föreningar planera den nationella tävlingsverksamheten
  • stötta föreningar i utvecklingen av deras verksamhet
  • utvärdera, föreslå, revidera och utveckla tävlingsformer, regler och arrangörsguider
  • utveckla utbildningsområdet för tränare, ledare, funktionärer och aktiva.

Om idrottsråden

Idrottsråden består av ordförande och 3–5 ledamöter. Ledamotsplatserna tillsätts av ordförande i respektive idrottsråd i samråd med Generalsekreterare.

SweRolling söker också dig som vill vara med och arbeta mer praktiskt med den nationella verksamheten tex seriespel och andra matcher/verksamhet? Vi söker dig som har koll på regler, är aktiv spelare eller funktionär. Det finns grupper som behöver dig, skriv en liknande ansökan som nedan och märk ”Nationell verksamhet Roller derby/Inlinehockey eller Inline (välj en)”

Mandatperioden omfattar två verksamhetsår. Rådet har digitalt möte ca 1 gång i månaden.

Hur du ansöker:

Skriv en kort text om din erfarenhet av föreningsarbete (den kan inkludera andra erfarenheter än inom rullidrott). Beskriv kortfattat hur du skulle bidra till uppdraget som beskrivits ovan. Texten bör inte vara längre än en sida.

Skicka din ansökan till sofia.isaksen@swesports.org senast den 14 juli!

Publicerad: 2024-06-25

Senast uppdaterad: 2024-06-26

Författare: Sofia Isaksen