Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Arrangera tävling

Att arrangera en skridskotävling ska vara kul och det är inte särskilt svårt om man har den kunskap som krävs. Det är viktigt att man som tävlingsarrangör och funktionär tänker på att man har uppdraget att skapa en så rättvis tävling med så lika tävlingsförhållanden som möjligt för alla deltagare.

Vid nationella tävlingar ska det finnas minst en tävlingsledare och vid ett större arrangemang rekommenderas det att det tillsätts en tävlingskommitté. En kommitté är bra eftersom att det fördelar arbetet, som för en enskild person kan bli betungande samtidigt som det ger fler personer möjlighet att lära sig och få insikt i tävlingsorganisationen.

När en organisation eller kommitté är utsedd ska en inbjudan arbetas fram och skickas till SweSports och dess medlemsföreningar. I inbjudan ska det framgå tydligt när tävlingens avses att arrangeras samt vem som bjuder in till tävlingen. Det ska också framgå vilka klasser, distanser och ett preliminärt tidsschema för tävlingen. Om tävlingen är klassad som en nationell tävling ska det också framgå att tävlingen är sanktionerad av SweSports samt vem som är tävlingsledare, starter och skiljedomare. Det kan vara en fördel att också ge information om förslag på boende i närheten av banan samt förslag på gemensamma måltider.

Här finns en samlad information om vad som är viktigt att tänka på vad gäller innan tävlingens genomförande. Frågor som medlemskap, licens, tävlingsregler för Long track Speed skating. Klicka på respektive länk för ytterligare information.
Har ni frågor? Vänd er till Mattias Hadders

1. Är din föreningen medlem i SweSports? Om inte, ansök om medlemsskap

2. Information om Licenser

3. Sanktionsansökan Pdf, 93.4 kB, öppnas i nytt fönster.

4. Genrell beskrivning om att arrangera en tävling (banor, distanser, lottning mm)

5. Ladda ner utbildningsmaterialet "Go to the start - att arrangera en tävling". Pdf, 9.8 MB, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-08-16

Senast uppdaterad: 2023-09-21

Författare: Roger Strandberg