Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Poelstjärnan

Nils van der Poel håller upp armarna i en segergest

Bakgrund

Skridskostjärnan Nils van der Poel skapade stora rubriker med sina fantastiska framgångar på isovalen i Thialf, Heerenveen under 2021. Nils presterade toppresultat på Europamästerskapen, Världscuperna och vid Distans-VM presterade han på topp och det slutade med guldmedaljer på distanserna 5000m och 10.000m. Vid samma tävling så noterade Nils ett nytt världsrekord på sin favoritdistans 10.000m.

Nils som idag är 25 år, började åka skridskor hemma i Trollhättan som 8-åring. När Nils nu har nått stora framgångar, guld, världsrekord och har fler pallplatser så kan han konstatera att för att nå framgång så måste det vara roligt. Den dagliga träningen måste kännas givande, man måste trivas med det man gör och hitta vägar som gör att alla (nästa alla) träningstimmar känns givande och utmanande. Nils inställning till sin idrott och till livet bygger på:

  • Älska det du gör
  • Ha roligt tillsammans med dina kompisar
  • Utmana dig, prova på olika idrotter och aktiviteter
  • Det är resan i vardagen, träningen och utvecklingen som leder till framgång
Skridskoåkare i blå fartdräkt på väg mot oss

Bakgrund till Poelstjärnan

SweSports vill vara ett idrottsförbund som präglas av öppenhet och inkludering där alla kan delta i verksamheten inom föreningar och förbund oavsett kön, ålder, ambition eller andra förutsättningar. Glädje och gemenskap är starka drivkrafter som vi bygger vår verksamhet på. Vi har roligt, mår bra och utvecklas under hela livet. Följ med på vår utvecklingsresa för att bli den självklara hemvisten för människor som i förening vill utöva idrott och friluftsliv hela livet.

Vi har i förbundets och Nils anda tagit fram ett koncept som bygger på glädje, gemenskap och utmaning. Konceptet är enkelt och kan genomföras i samband med tävling, en träning eller som en prova på aktivitet. Ta chansen och erbjud aktiviteten Poelstjärnan i er förening och samtidigt få ekonomisk stöd för arrangangemanget.

  • Alla är välkomna till banan och idrotten
  • Alla ska känna glädje med idrotten
  • Alla ska kunna utmana sig på sitt vis
  • Alla ska känna gemenskap och delaktighet

Dokument Poelstjärnan


Sanktionsansökan Poelstjärnan Pdf, 245.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Bilaga 1 föreningens ansvar Pdf, 32.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Bilaga 2 förbundets ansvar Pdf, 124.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Bilaga 4 förslag inbjudan Pdf, 53.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-08-16

Senast uppdaterad: 2022-11-26

Författare: Roger Strandberg