Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Long Track: Svenska domare på internationell utbildning

Domare

29 september till 2 oktober genomförs ISU Referee Course i Heerenveen, Nederländerna.

ISU Referee Course är en årligt återkommande utbildning som de senaste två åren genomförts digitalt på grund av coronapandemin. Men nu är det återigen dags för en fysisk träff i Heerenveen. För kursen ansvarar ISUs tekniska kommitté med assistans av ISU e-learning. En av utbildarna på plats är SweSports vice ordförande och internationella skiljedomare Daniel Cabelduc.

- Kursen vänder sig till personer som är med på ISUs lista över internationella skiljedomare och den tar upp allt som en skiljedomare ansvarar för med fokus på regeländringar, lottningar och praktiska moment. Det har tagits fram ett nytt registreringssystem inom ISU för tävlingar vilka alla nu kommer att få lära sig, säger Daniel Cabelduc.

Kursen kommer delvis att genomföras i Thialf, skridskoovalen i Heerenveen. Där kommer skiljedomarutbildningen att samköras med en parallellt pågående starterutbildning. Praktiska moment ska tränas i skarpt läge i samband med lördagens tävlingar.

Svenska deltagare på kursen är Karl Skoog (ISU skiljedomare) och John Cargill Ek (internationell skiljedomare).

- Utan domare och andra funktionärer blir det inga tävlingar. Därför är det viktigt att vi som förbund hela tiden uppmuntrar och stöttar personer som vill engagera sig i olika funktionärsroller, avslutar Daniel.

Vi önskar Daniel, Kalle och John stort lycka till med utbildningen och kommande funktionärsuppdrag!

Publicerad: 2022-09-29

Senast uppdaterad: 2022-11-25

Författare: Roger Strandberg