Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Short Track: Vi säger grattis till Vincent och Thea Johansson!

Vi säger grattis till Vincent Johansson och Thea Johansson som är uttagna till EYOF respektive EM och JVM.

Vincent Johansson tävlandes för SK Skrinnaren, Malmö har fått klartecken från Sveriges Olympiska Kommitté att tävla European Youth Olympic Festival (EYOF). Den 16:e upplagan europeiska ungdomsolympiska vinterfestivalen kommer att arrangeras i den italienska regionen Friuli Venezia Giulia den 21–28 januari 2023. Ledare för truppen är Johan Röjler.

Vincent säger följande om uttagningen och den kommande tävlingen:

- Jag ser fram emot EYOF otroligt mycket. Såklart är det nervöst att åka iväg på en sån stor tävling med massor av bra åkare. Jag kommer göra mitt bästa och förhoppningsvis så hamnar jag på en bra placering. Jag ser även fram emot att träffa de andra svenska idrottarna och om jag hinner vill jag gärna kolla på när de tävlar.

Mer information om EYOF Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Thea Johansson har fått klartecken och är uttagen till både Europamästerskapen och till Junior-VM. Europamästerskapen arrangeras mellan den 13-15:e januari i Gdansk, Polen. Junior-VM arrangeras mellan den 27-29:e januari i Dresden, Tyskland.

Så här säger Thea om uttagningen och de aktuella tävlingarna:

- Givetvis är jag väldigt glad, tacksam och stolt över att få möjligheten att tävla i både EM och JVM. EM som går först är mitt första mästerskap och min första seniortävling, jag ser fram emot det med skräckblandad förtjusning. Flera av de jag kommer att tävla mot är sådana som jag har sett upp till sen jag började kolla skridskotävlingar! Det är en surrealistisk känsla men jag har massor att lära mig av dem som är bäst i världen. JVM kommer att bli superkul och det kommer vara första gången som jag möter åkare ifrån hela världen. Såklart är det också extra roligt att ha något stort att träna mot!

Mer information EM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information JVM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi önskar både Vincent och Thea lycka till med sina uppdrag.

Foto: Linda Liljedahl

Publicerad: 2022-12-17

Senast uppdaterad: 2022-12-17

Författare: Mattias Hadders