Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Utvecklingsläger och ungdomslandskamp i Heerenveen

I dag sätter 10 förväntansfulla ungdomar sig på flyget för 5 spännande och utvecklande dagar i Thialf i Heerenveen. Den traditionella ungdomslandskampen kommer att genomföras som ett gemensamt utvecklingsläger med avslutande "landskamp" under lördagen. Det är 6 nationer och ca 80 deltagare som skall träna och lära av varandra under dessa dagar.

Under de kommande dagarna skall våra ungdomsåkare träna på is, barmark och få introduktion till gymträning samt att de får lyssna på några föreläsningar så det blir några spännande och utvecklande dagar som ligger framför våra ungdomar.

Programmet består av ett ispass varje morgon/förmiddag där de aktiva delas in i grupper baserat på nivå och färdigheter. Under eftermiddagarna så kommer det att vara introduktion och inspirationsträningar inom styrka, barmark, rörlighet och koordination. På kvällarna så blir det föreläsningar med inriktning på kost och näringslära, mental träning samt en enklare introduktion till skridskoslipning.

Från Sverige deltar:

Sammi van Vliet, Dala Active Skaters

Isak Bengtsson, Dala Active Skaters

Felicia Nilsson, SK Pollux

Hanna Nyström Eliasson, IK Wega

Tyra Pousette Hjelm, Hagaströms SK

Isak Winnerstam, Eskilstuna IK

Anton Moberg, Eskilstuna IK

Viktor Ehrnström, SK Winner

Josephine Grill, Södermalms IK

Beyonce Andersson, SK Trollhättan

Svenska ledare på plats är Claudia Wallin, IFK Göteborg Skridsko och Erik Wetterdal, Södermalms IK.

Utöver all träning och föreläsningar så kommer det att finnas goda möjligheter till socialt samvaro och att skapa nya kontakter och kompisar från andra länder. Vi önskar våra aktiva och ledare en fin vistelse i Heerenveen och lycka till med dessa utvecklingsdagar.

Publicerad: 2023-01-03

Senast uppdaterad: 2023-01-03

Författare: Bent-Erik Brenden