Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Long Track: Summering ifrån Heerenveen

Vårat ungdomslag som befann sig på ett kombinerat träningsläger och landskamp har skickat en summering ifrån tiden i Heerenveen.

Mellan den 3-8 Januari var en trupp med tio svenska skrinnare i Heerenveen, Nederländerna för att delta i Ungdomslandskampen som i år ändrat format.

Utöver Finland och Norge tillkom i år Tyskland, Slovakien, Ukraina samt värdnationen. En av de större förändringarna var att veckan började med tre dagar gemensamt träningsläger med ispass, barmark och workshops där åkare och tränare delades in i blandade grupper.

På isen var det hård träning med många varv första dagen, medan fokus låg på fart dag två och tävlingsförberedelser dag tre. Totalt var det fyra workshops som berörde ämnena kost, mental träning, slipning och introduktion till styrketräning (endast Junior C).

Väl under tävlingsdagen regnade det personliga rekord över de svenska åkarna. Distanserna var 500m, 1500m och 10 varv masstart för samtliga. Josephine Grill och Sammi van Vliet blev tyvärr sjuka kvällen innan. De övriga slog minst ett personligt rekord vardera och många gjorde sin första masstart någonsin. Det vi tar med oss hem är roliga minnen, nya erfarenheter, kompisar och trötta bed. Det vi lämnar kvar är den nederländska matkulturen (baserat på åkarnas lägerutvärdering).

Resultat ifrån tävlingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-01-13

Senast uppdaterad: 2023-01-13

Författare: Mattias Hadders