Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Long Track: Kaspar Norberg tilldelas bröderna Granaths stipendium.

Vi säger grattis till Kaspar Norberg som tilldelats Bröderna Granaths stipendium.

Kaspar Norberg som nyligen vann den totala världscupen i masstart för juniorer och noterat många fina prestationer, har tilldelats bröderna Johan och Oloph Grantaths stipendium.

Stipendiet är på 5000kr och så här säger Kaspar själv om utmärkelsen och sina senaste prestationer:

"Det är väldigt roligt att helgens prestationer är uppskattade. Jag är förstås mest nöjd med vinsten i totala världscupen i masstart. När jag gick i mål som fjärde person hade jag ännu inte förstått att jag kört till mig en vinst och var egentligen lite irriterad över att en medtävlande trillat precis framför mig på näst sista rakan. Helgens roligaste minne var när jag, Sebbe och Simon gled på uppvärmningsbanan efter att vi gått i mål efter Team sprinten. Vi var jäkligt nöjda med ett tekniskt och taktiskt bra lopp. Pricken över i:et var när vi insåg att vi knipit en tredjeplats i Team Sprint samt den totala världscupen för laggrenar.

Jag hoppas att världscupsvinsten i masstarten och resultaten i laggrenarna kan inspirera till fler masstarter och laggrenar i svenska tävlingar. Jag vill också visa de svenska ungdomarna att det är möjligt att konkurrera på internationell nivå.

Jag tackar även bröderna Granath för stipendiet"

Foto: Jonas Schön

Publicerad: 2023-02-09

Senast uppdaterad: 2023-02-09

Författare: Mattias Hadders