Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Long Track: Kaspar Norberg och Sebastian Forsmark till final

Under första dag av junior världsmästerskapen i Inzell så tog sig både Kaspar Norberg och Sebastian Forsmark sig till final på Masstart. Dagen avslutades med att båda killarna kom in topp 8 i sina respektive semifinaler vilket innebär att båda är klara för söndagens final.

Efter förra helgens fina framgånger fortsatte våra aktiva sin positiva utveckling och under de inledande distanserna 500 o1500 meter fortsatte våra aktiva att putsa på sina rekord eller vara väldigt nära sina prestationer från den första helgen.

Kaspar förbättrade sitt personliga rekord på 500 meter med ca 7 tiondelar. På 1500 meter satte alla killarna personliga rekord, även om det kändes som att det kunna varit änne bättre träff med ett par av loppen. Sebastian förbättrade sin personliga rekords på 1500 meter från förra helgen med ytterligare 1,5 sekunder.

Den avslutande distansen var semifinaler i masstart. Sebastian gick med i ett tidigt ryck och skaffade sig sprint poäng på båda de två första sprintarna och säkrade på så sätt vidare avancemang till finalen. Kaspar som gick i den andra semifinalen hade ett lite mer broket lopp, men Kaspar åkte med stor övertygelse och tog sig relativt enkelt vidare till finalen.

I morgon fortsätter tävlingarna med 1000 meter för alla killarna innan Kaspar avslutar dagen med att köra 5000 meter i den sammanlagda allround tävlingen.

Söndag avslutas årets junior VM med Team Sprint, Lagtempo och Masstarts finaler.

Publicerad: 2023-02-10

Senast uppdaterad: 2023-02-10

Författare: Bent-Erik Brenden