Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Long Track: Junior VM avslutades med fortsatta framgångar

Efter nästan 2 veckor i Inzell avslutades Junior VM med Team Sprint och Masstart för våra svenska aktiva och framgångarna fortsatte för våra killar. Efter att ha förbättrat sina rekord i stort sätt i varje lopp blev det ytterligare förbättringar även den sista dagen när dagens inleddes med nytt Svenskt Rekord på Team Sprint.

Precis som den första helgen så startade vi med Simon Jeppsson som gjorde en fin förstastrecka där han sedan lämnade över till Sebastian Forsmark. Avslutningsvis så avslutade Kaspar det tredje varvet och det nya Svenska rekordet lyder på 1.24,48. Tävlingen vanns av USA, före Nederländerna och Syd Korea.

Efter detta var det dags för den avslutande Masstarten där både Sebastian och Kaspar var inkvalade till finalen. Det var lite olika taktiker som vi pratade om innan loppet och enligt plan så lyckades Sebastian vara med i en utbrytning tidigt i loppet där han tog sprint poäng både i den första och den andra sprinten, vilket gjorde att Sebastian till slut kom in på en grymt bra 6 plats i loppet. Kaspar hade som plan att vara avvaktande och ligga med och bevaka den stora favoriten på förhand Jordan Stoltz. Tyvärr kom utbrytningsgruppen för långt före och gruppen lyckades inte komma ikapp de två första åkarna. Det blev därför en tuff sprint på sista varvet och Kaspar var endast 10/100 i från att ta en bronsmedalj, men efter att alla bonus/sprint poäng var räknade så landade han på en 7 plats totalt.

Vann tävlingen gjorde Lukas Stekly från Tjeckien, före Canadensaren Daniel Hall och med nämnde Jordan Stoltz på en tredje plats.

Det var glada, motiverade och taggade killar som satte sig på flyget hem under måndagen efter två veckor fyllda med en massa utveckling, fina framgångar och ett härligt lagsamarbete. De aktiva har stöttat, pushat varandra och fortsatt sin utveckling, men också på ett positivt sätt tatt tillvara på det fina jobba som de har gjort under flera år för att förbereda sig mot detta.

Även om det har varit mycket framgång så har det även varit utmaningar och svackor så det finns mycket att ta av och utveckla vidare framöver.

Efter helgens tävlingar och den fina utveckling som har varit så har det även beslutats att erbjuda Kaspar Norberg att få testa på nästa nivå genom att köra världscup 6 i Tomaszow Polen nu till helgen tillsammans med Eva Lagrange där de är uttagna att köra masstarten som genomförs på söndagen.

Vi tackar för allt stöd på plats och där hemma i Sverige och det är även glada och nöjda ledare som ser positivt på framtiden efter dessa två veckor i Inzell.

Publicerad: 2023-02-15

Senast uppdaterad: 2023-05-26

Författare: Bent-Erik Brenden