Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Long Track: Ungdoms-SM är i mål

USM 2023 i Long Track är över för denna gången. Arrangören SK Pollux och SweSports tackar samtliga för väl genomförda tävlingar.

22st åkare ifrån 8st olika föreningar deltog på årets upplaga av Ungdoms-SM 2023. Parallellt med USM genomfördes även Polluxsprinten för barn som tävlar i klasserna Junior D och E fick deltaga. Där fanns 24st deltagare från 8st olika föreningar.

Arrangören SK Pollux genom Oskar Nilsson hälsar följande:

- Säsongens tredje och sista tävling för säsongen som vi i SK Pollux arrangerar. Efter mycket slit med förberedelserna för att få till allt tekniskt samt att få låna skyddskuddar från Karlstad blev det en kanonhelg i ABB Arena Syd! Nu efter tävlingarna vill jag passa på och skicka ett stort tack till samtliga samtliga åkare och ledare som kom till Västerås i helgen. Samt ett stort tack till vaktmästarna på Rocklunda som kunde fixa en så pass bra is som det var i ABB Arena Syd. Hela 86 personliga rekord och 115 säsongsbästa!

Vår förbundsrepresentant Fredrik Decker fanns på plats och hälsar följande:

- Bra stämning, snabb is, många pers. Nationalsången sjöngs live . Kamratmåltiden hölls i en vacker gammal kvarn, maten var god, efterrätten var mycket god. Efter maten hjälptes Oskar Nilsson och undertecknad åt att dela ut första dagens medaljer. Även dag 2 bjöd på många pers. Som SweSports representant hade jag bra samtal med coacher, arrangören och föräldrar. Efter tävlingen hjälptes alla hjälptes åt med att samla ihop och stapla helt nya skyddskuddar för vidaretransport till Karlstad. Arrangemanget avslutades med utdelning av medaljer, deltagarplaketter och ett presentkort till den inofficiella sammanlagda vinnaren i respektive klass.

Samtliga resultat Pdf, 98.1 kB, öppnas i nytt fönster.


Publicerad: 2023-02-19

Senast uppdaterad: 2023-02-19

Författare: Mattias Hadders