Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Hedersordförande Bodin finner glädjen på isen igen

Våran Hedersordförande Roger Bodin skickar en liten hälsning från skridskoverksamheten i Göteborg. Under veckan fick Roger prova på Frame Skate i samband med tisdagens skridskoskola och träningsverksamhet. Läs Roger's rapport och hans upplevelse från isen.....

"Det finns en slogan för svensk idrottsrörelse och det är ”Idrott för alla hela livet”. Vid stigande ålder uppstår naturliga hinder som gör att man får idrotta lite annorlunda än vad som kan gå då man är i sina krafts dagar.

Det blir lite stelare i kroppen, kanske lite utslitna leder ger sig till känna, balansen är inte som tidigare osv. Tröskeln till deltagande i idrottsutövningar blir högre och risken att man drar sig undan och blir stillasittande ökar.

Själv, nu inne på mitt 76:e levnadsår, har vissa idrotter tett sig särskilt svåra att ta sig an på ålderns höst. Åka skridskor…… nej det går väl inte…. Men, det skulle ju vara så roligt att komma ut på is igen och känna lite vinddrag i ansiktet. De verkar ju ha så kul därute på isen,

alla ungdomar och för den delen även flera uppe i ålder som också tar sig fram på skenorna.

Men det var ju länge sedan jag stod på skridskor, ca 35-40 år sedan, när barnen var små och jag lärde dem åka skridskor på allmänhetens åkning.

Jag kommer bryta benen av mig…. Icke sa Nicke eller Bento, vi grejar detta och med skridskons ”rollator” och dubb under skorna kunde jag ta mig ut på tur. Jättekul och jag bestämde mig för att ha som mål att senare någon gång kunna glida fram på skenor, egna, dock fortfarande hållandes i stödet. Men slutligt mål blir att till slut kunna släppa rollatorn/stödet och skrinna fram som förr alldeles själv. Lite långsamt men ändå…..

Kanske det inte går hela vägen men jag kommer att kunna komma ut på isen under alla förhållanden och känna det där vinddraget i ansiktet som kan förknippas med fart och skridsko. För personer med funktionsnedsättningar kan detta bli en ”jättegrej” med upplevelser eljest svåra att uppnå."

Roger Bodin

Tack för att du delade din glädje och upplevelse från skridskobanan.

Publicerad: 2023-02-23

Senast uppdaterad: 2023-02-23

Författare: Bent-Erik Brenden