Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Long Track: Ett historiskt SM är i mål.

För första gången i skridskosportens historia har vi arrangerat ett svenskt mästerskap och en nationell tävling inomhus och på en 400m bana.

För första gången arrangerades ett svenskt mästerskap och en nationell tävling inomhus och på en 400m bana. Detta får klassas som en milstolpe inom svensk skridsko. Vi vill redan i den inledande texten tacka arrangören Kalstad SK med ordförande Arne Nilsson i spetsen. Arne har lagt ner många timmars arbete med att hallen blev av och framförallt kraftsamla en funktionärsstab där bla Martin Hjelmtvedt har varit en stor tillgång.

Vi vill också tacka samtliga aktiva skridskoåkare, tränare, ledare, tillresta föreningar och publik som gjorde tävlingshelgen i Karlstad möjlig. Vi hoppas att ni alla fick en bra upplevelse och med bilden över att vi äntligen har en fullstor inomhushall för att kunna genomföra både tävlingar och träningsläger. Under helgen korades svenska mästare i klasserna juniorer, seniorer och veteraner för 2023, men vi vill utse alla som vinnare för mästareskapet och alla duktiga barn och ungdomar som deltog i Karlstad Nordiska. Samtliga resultat finns bifogade längre ner i texten.

Under helgens kamratmåltiden tilldelades Karlstads SK´s ordförande Arne Nilsson utmärkelsen Guldskridsko med Lagerkrans med följande motovering:

Arne tilldelades utmärkelsen för det extra ordinära arbetet han under många år har genomfört och som lett till att vi nu kan genomföra skridskotävlingar på en fullstor bana i inomhusarenan Tingvalla isstadion.

Vi bocka och bugar för detta fantastiska arbete och vi ska nu tillsammans verka för återkommande aktiviteter i hallen. TACK ARNE!

Karlstad SK passade även på att hylla sina före detta storstjärnor genom sin Wall of Fame. De som blev hyllade var Annette Carlén, Johnny Höglin, Jan Marmstål och Magnus Enfeldt. De tre förstnämda fanns på plats medan Magnus fanns med över länk. Detta var en fin stund där stjärnorna blev hyllade för sina insatser på skridskoovalen. De fick även passa på att berätta från sin period som skridskoåkare med minnen från olika tävlingar.

I samband med kamratmåltiden fick samtliga deltagare även fylla i lappar med synpunkter, tips och idéer. Ni gav oss er syn på vad som kan förbättras och även feedback på vad som är bra. Det blev en mängd post-it lappar att läsa och sammanställa. Vi tackar även er för erat egagemang.

Ni kommer på olika sätt framöver att få ta del av vad dessa lapparna förmedlade till oss. Kanske kommer vi även be om mer hjälp för att få lite motiveringar till vissa påståenden/tyckande och önskemål, allt för att utveckla och förbättra verksamheten.

Resultatlistor

Sprint och Distans-SM
Juniorer och Seniorer Pdf, 446.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Allround och Distans-SM
Juniorer och Seniorer Pdf, 478.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Veteran-SM Pdf, 472.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Karlstad Nordiska Pdf, 479.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Grand Champion Pdf, 300.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Artiklar och media i samband med tävlingar

SVT Värmland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

nwt.se och vf.se (låst artikel) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bilder ifrån SM och Karlstad Nordiska hittar man via våra sociala medier.

Facebook: facebook.com/SweSkating

Instagra: @sweskating_org

Publicerad: 2023-03-27

Senast uppdaterad: 2023-03-27

Författare: Mattias Hadders