Gå till innehåll
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet

Summering SweSports Summercamp 2023

Då var vårat 5-dagars Summercamp avslutat för denna gången. Ett träningsläger som innefattade gemenskap, varierande träning och utbildning. Deltog du på lägret? Passa då på att fylla i utvärderingen.

Campen drog igång onsdagen den 28:e juni och pågick till söndagen den 2:a juli och lockade strax över 60st deltagare vilket inkluderar aktiva idrottare, tränare och föräldrar.

Upplägget på campen var att erbjuda en allsidig träning med inslag från andra idrotter i kombination med specifik träning. Detta genomfördes för tre olika och nivåanpassade träningsgrupper. Det första passet startade upp på onsdagen för våra tre grupper och som följdes upp att en tipspromenad och grillning. Tipspromenaden gav oss både nya kunskaper om vårat förbund men också mycket fakta kring Falun och Lugnet. Likaså vad 6st äpplen kan väga.

Torsdagen och fredagen startade upp med 30 minuteras långt uppvärmningspass tillsammans med Friskis och Svettis. Gympan gav oss en bra start på dagen. Några aktiva passade även på att köra en cykelpass innan gympan. Ett inslag på campen var att få testa och få inspiration från hur andra idrotter tränar. Erik Pihlgren som till vardags är tränare på Friidrottsgymnasiet i Falun körde ett träningspass med inslag av friidrottens träning på rörlighet, koordination, löpning och hopp. Passet var lärorikt med många bra inslag hur vi kan jobba vidare med de ovanstående kvaliteterna. På fredagens hade vi besök av tre instruktörer ifrån Borlänge Kampsport. De gav oss en rejäl lektion i Thaiboxning. Ett pass som både utmanade fysiken och pannbenet. Passet var väldigt uppskattat och svettigt. Utöver våra gästpass så genomfördes grenspecifik träning både på is, hjul och traditionell barmarksträning. På fredagen kom Svante och Tove Kohala, Rasmus Moberg och Ola Brandstamoen (Norge) samt tränaren Hasse Kohala på besök och genomförde några pass på isen.

Torsdagens föreläsningar och utbildning var kopplade till kost och näringslära samt idrottspsykologi. Här hade vi besök av Petra Åkerblom från RF-SISU Dalarna som gav oss nya kunskaper. Fredagens utbildning var information om vårat förbund, förbundets historiska resa, från dåtid till framtid och hur vi arbetar med sponsorer. På plats var Anne Österberg och Max Lauritzson representerade.

Lördagen och söndagen startade med dansuppvärmning tillsammans med Felicia Nilsson. En uppvärmning som verkligen startade igång fokuset i varje aktiv och tränare. Uppvärmningen var mycket uppskattad och rolig. Därefter fortsatte träningen med olika inriktningar för våra grupper. Lördagen rundades av med en gemensam aktivitet på temat ”Bäst i Test”. En roligt inslag som satte våra aktiva idrottare på rejäla utmaningar, kreativitet och skratt. Testerna som genomfördes var.

  1. Flytta vatten
  2. Rita en lagom stor elefant
  3. Rätt ordning
  4. Kasta och fånga
  5. Det bästa föremålet
  6. Flytta bollen
  7. Hur långt är ett snöre?
  8. Det var det här med tid

Det sammanlagda resultatet i tävlingen blev följande:

Placering och lag:

1: Gangsterankorna: 27 poäng

2: Långa bollar på Bengt - Tindras hjältar - 5-inisterna: 25 poäng

5: Den gamle och den vise: 17 poäng

6: The pink ones: 15 poäng

Söndagen avslutades med Falun Toughest vilket innebar löpning på Lugnets skid och skogsområden. Distanserna var valfria varv inne på skidstadion, 3,5km, 5km och 10km. Klicka HÄR Pdf, 57 kB, öppnas i nytt fönster. för samtliga resultat.

Arrangören SweSports och Dala Active Skaters är mycket nöjda med campen och vi fick en känsla av att alla trivdes och fick kämpa under träningarna, och där emellan lyssna på bra föreläsningar. Vi tycker att de nya inslagen av träning från andra idrotter var ett lyckat inslag. Likaså tycker vi att de gemensamma aktiviteterna både vad gäller träning som sociala aktiviteter gav oss möjligheten att lära känna varandra lite bättre. Extra roligt var också att vi hade besök av rodelåkarna. Vi är övertygade om att fler idrottare och idrotter har stor nytta av denna camp. Den ger oss möjlighet att lära känna varandra lite mer, träna och lära av varandra och framförallt ge våra aktiva en bra start på försäsongsträningen. Vi är också nöjda med föreläsningarna som genomfördes.

Vi ser gärna att campen arrangeras under sommaren 2024 men mycket hänger på våra aktiva idrottare, föreningar och föräldrars intresse kring deltagandet. Vi som arrangör kommer aktivt jobba för en camp som är attraktiv, bra och viktig och som ska locka så många idrottare, tränare och föräldrar som möjligt.

Till sist vill vi tacka våra eminenta och duktiga tränare som var på plats under campen.

Helen Hadders

Hasse Kohala

David Andersson

Eric Zachrisson

Erik Wetterdal

Bent Erik Brenden

Vi hoppas att vi får se er även nästa sommar.

För att göra en så bra camp som möjligt så är dina åsikter viktiga. Vi vill därför att du fyller i en utvärdering från campen. Klicka in på LÄNKEN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller klicka in på menti.com Länk till annan webbplats. och fyll i koden 84 80 8. Länken är aktiv under 14 dagar.

Bilder och filmer hittar du som alltid via våra sociala medier.

Publicerad: 2023-07-03

Senast uppdaterad: 2023-07-03

Författare: Mattias Hadders