Gå till innehåll
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet

Kvalificerad Tränarutbildning (KTU)

Vi behöver tränare med mer kunskap, vässade färdigheter och ökat klokskap för att leda, utveckla och förbättra svensk elitidrott mot världsklass under 2020-talet.

Riksidrottsförbundet erbjuder nu möjligheten att söka till Kvalificerad tränarutbildning (KTU).

Utbilningen erbjuder följande:

• Kvalificerad tränarutbildning (KTU) inom 60 hp, prestationsutvecklande (12-19 år) och/eller elit- och landslagsnivå (19 år och uppåt).

• Diplomerad från RF/SISU (motsvarande ETU) – Examinationer görs i en elitidrottslig kontext och deltagande på gemensamma distansträffar på TEAMs.

• Målgrupp elitidrottare som siktar mot ett tränarskap efter avslutad elitidrottskarriär och aktiva tränare (förberedande elitnivå samt elit- och landslag).

KTU ska bidra till ökade ämneskunskaper samt utveckling av professionella, interpersonella och intrapersonella kompetenser för att verka i prestationsutvecklingsmiljöer, i förberedande elitidrottsverksamhet samt i elit- och landslagsverksamhet.

KTU ska hjälpa tränaren att hålla en hög kvalité i den vardagliga tränings- och tävlingsverksamheten i föreningen, på idrottsgymnasiet, i eftergymnasiala sammanhang och i landslag.

KTU ska skapa förutsättningar att verka som landslagscoach samt förbereda, genomföra och utvärdera internationella mästerskap.

KTU kan utveckla kompetens i att verka som lärare och undervisa i ämnet specialidrott på gymnasial nivå.

KTU ger akademiska poäng och möjlighet till diplomering av RF/SISU (motsvarande ETU) .

Läs mer i de bifogade filerna

RF sammanställning RIU EVL kurser Pdf, 388.2 kB, öppnas i nytt fönster.

KTU - RIU EVL i samarbete med RF och SF Pdf, 456.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-09-27

Senast uppdaterad: 2023-09-27

Författare: Mattias Hadders