Gå till innehåll
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet
Svenska Skridsko- kälk- och rullidrottsförbundet

Josephine och Johanna är klara för Youth Olympic Games!

Mellan 19 januari–1 februari arrangeras Youth Olympic Games (YOG) 2024 i Gangwon, Sydkorea. Vi är väldigt glada över att ha med Josephine Grill i Long Track och Johanna Kohala i banrodel.

Torsdagen 21 december presenterade Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) den aktuella truppen till YOG i Gangwon, Sydkorea.

Från SweSports fick vi med Josephine Grill i Long Track och Johanna Kohala i banrodel. Utsedda ledare är Erik Wetterdal och Hasse Kohala.

YOG, eller Världsungdoms-OS, är en idrottstävling för ungdomar där idrotten möter kultur och utbildning. Visionen är att inspirera ungdomar över hela världen att delta i idrott och leva efter de olympiska värderingarna. Det är en utvecklingsplattform för ungdomar mellan 15–18 år, inte bara genom idrottstävlingar på högsta nivå utan också genom utbildningsprogrammet Learn & Share som pågår under hela spelen (källa: SOK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.).

På den officiella hemsidan för Youth Olympic Games Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om de aktuella idrotterna, arenorna, tävlingsprogrammet och annan intressant information.

Läs hela pressnyheten på sok.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi önskar våra idrottare, ledare och hela den svenska truppen ett stort lycka till!

Publicerad: 2023-12-21

Senast uppdaterad: 2023-12-21

Författare: Mattias Hadders