Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Roller Derby: Historiskt silver till juniorlandslaget

Juniorlansdslaget tar ett historiskt silver under helgens juniorvärldscup i Valence.

Landslaget vann mot samtliga lag förutom USA i gruppspelet och vinner semifinalen i en rysare mot Canada. I söndagens final är stämningen på topp i den över 30-gradiga hallen. Den svenska klacken är ett gult bubblande fält och ledarna har bytt älghornen mot Pippi-peruker.

Sverige står upp bra mot ett starkt USA och trots finalförlusten är det ett lyckligt landslag som lämnar Valence med silvermedaljer. Det är första gången någonsin Sverige skickar ett juniorlandslag till en världscup i Roller Derby. Motståndet var svårt att förutse efter en pandemi och laget har presterat över alla förväntningar.

SweRolling vill tacka alla hemmaföreningar som vecka efter vecka tränar juniorer i olika åldrar och på olika nivåer. Vi vill också tacka de föreningar som ställt upp med hallar för uttagningar och träningsläger, föräldrar som stöttat och landslagsledarna Ämma Karlsson, Johanna Andersson och Tahnee Marquardt för ett otroligt arbete. Tack till Riksidrottsförbundet för lärorika föreläsningar och tack till Sticky Skates för sponsring. Slutligen tack till JRDA och arrangörer i Valence för ett fint arrangerat mästerskap!

Bild: Ghost Shooter / Stéphane Faraut Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-07-31

Senast uppdaterad: 2023-07-31

Författare: Cornelia Andersson