Gå till innehåll
SWESLIDING
SWESLIDING

Roller derby: Inför seriespelssäsongen 24/25

Seriespelet är färdigspelat och det är dags att sätta planen för nästa säsong.

I seriespelsreglerna står följande:
2.2.1 Maximalt antal lag i en division är sex, minsta antalet är tre. Det bör inte vara mer än ett lags skillnad på antal lag i divisionerna. Om antalet anmälda lag är 3-6 kommer det att vara en division, 7-8 två divisioner, 9-18 tre divisioner, 19-24 fyra divisioner.
2.2.2 Kvalmatcher tillämpas vid upp- och nedflyttning mellan divisionerna, förutsatt att divisionerna är fulla.

I och med att det är fyra lag i elitserie resp div 1 så planeras nästa års indelning se ut som följer:

Elitserie
Luleå
Sundsvall
STRD B
GBGRD
CCR B

Div 1
Västerås
Helltown
STRD C
Schlätt united

Div 2
Nerike Knockouts
Royal Monkey rollers
Vandals/Sirens
NURD

Nya lag (och lag som INTE planerar att delta i nästa års serie) ska enligt reglerna meddela detta till förbundet senast den 16 maj. Anledningen till det sena datumet är att ev kvalmatcher ska hinna spelas klart. Nu kommer inga kvalmatcher att spelas och vi vill därför uppmana alla föreningar att informera om deltagande i seriespelet 2024/2025 senast den 17 april. Informera via mail till Sofia på kansliet

OBS att uppdelningen kan komma att justeras (inga lag flyttas ner) med anledning av ev avhopp, förändringar i mixlag eller tillkommande lag.

Utdrag ur reglerna:

2.2.5 De lag som har deltagit i någon form av seriespel under senaste säsongen förväntas också delta kommande säsong. Nya lag som vill delta anmäler detta till Svenska Skridsko-, Kälk- och Rullidrottsförbundet senast den 16/5 * (eller annat (senare) kommunicerat datum från förbundet). Nya lag och lag som inte slutfört föregående säsong i seriespelet går automatiskt in i den lägsta serien. Om det finns lag för att fylla upp fler än en division kommer ranking från FTS (1/6) ligga till grund för vilken division de nya lagen hamnar i.

Publicerad: 2024-03-13

Senast uppdaterad: 2024-03-13

Författare: Sofia Isaksen