Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Summering från Världscupen i Stavanger

Då var den första världscupen för säsongen i mål och vi kan summera tävlingarna ur svensk synvinkel.

Eva Lagrange som haft en liten paus från väldscupstävlandet (8 år) körde distanserna 3000m och masstart. Eva såg fram emot tävlingarna och hade inställningen att både njuta och göra sitt allra bästa. 3000m stannade tiden på 4.26,51 och gav en en 17:e plats i B-gruppen. Eva var nöjd med sin prestation och ser utvecklingsmöjligheter på sträckan.

På masstarten visade Eva styrka där hon satsade hårt på den första spurtpoängen. Tyvärr blev det inga poäng men fortsättningen av loppet åkte hon smart och fanns med i klungan hela vägen in i mål. Eva slutade på en 12:e plats och fick med sig 13 världscuppoäng. Eva tyckte det var riktigt roligt att köra masstarten.

Ann-Marie Lindqvist gjorde debut på världscupen och åkte masstarten. Ann-Marie såg även hon fram emot tävlingen och körde i den första semifinalen. Hon hade inte riktigt kapacitetet att följa med när klunga började rycka och höja farten, men kämpade väl tillsammans med den brasilianska åkaren Larissa Paes. Ann-Marie slutade på 14:e plats i sin semifinal och fick med sig 11 världscuppoäng.

De 8:a bästa från varje semifinal gick vidare till finalen.

Vi tackar tjejerna för fina insatser och önskar lycka till under resten av säsongen.

Samtliga resultat Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-11-13

Senast uppdaterad: 2022-11-25

Författare: Roger Strandberg