Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Long track: Guld och brons i totala världscupen vid finalerna i Inzell

Junior världscupfinalerna i Tyska Inzell slutade på ett fantastisk sätt för den svenska truppen. Kaspar Norberg från Södermalms IK tar hem totalsegern i masstartscupen och i lageventet slutade det svenska laget på en sammanlagd tredje plats. Makalöst fina prestationer av de svenska åkarna.

De Svenska åkarna gjorde alla personliga rekord och/eller säsongsbäste noteringar när junior världscupfinalen med Neo-senior tävlingar avslutades på den fina inomhus arenan Max Aicher Arena i Inzell.

Det var glada och motiverade ungdomar som kunde rapportera följande efter avslutat tävling:

Såhär summerar de aktiva helgen:

Kaspar Norberg: "Rolig helg och supersnabb is. Roligt med 3 nya pers och kul med masstarten såklart, (där Kaspar vann totalen efter att ha slutat på en 4 plats i den avslutande deltävlingen, red kommentar) Nu har vi 3 träningsdagar att fila på detaljer inför junior VM. helgens roligaste var att få gå upp på pallen med Simon och Sebbe"

Sebastian Forsmark: "Jag kan inte säga annat än att jag är nöjd med mina 3 nya pers. Det bådar även gött inför nästa helg då loppen inte var perfekta. Det var även otroligt kul att ta ett brons i Team Sprint med Kaspar och Simon, vi har kört tillsammans väldigt länge nu och jag kunde inte tänka mig något roligare än att kliva upp på pallen tillsammans på våran sista junior världscup."

Simon Jeppsson: "Pers på alla streckor, låter som en panghelg, men kände på några lopp att det fanns mer att spela för. Ser fram emot en bra träningsvecka inför Junior VM nästa helg så blir det ännu bättre då. Att få hamna på pallen är bland det bästa jag har varit med om, vill bara ha mer av det..... Extra speciellt att få göra det tillsammans med Sebbe och Kaspar""

Tina Svensson: "Det har varit inspirerande och häftigt att få vara ute och se alla duktiga åkare. Jag är nöjd med mina lopp, men framförallt glad för grabbarna som har tagit pallplats!!"

Oskar Nilsson: "Min sista gång på NEO världscupen med nytt säsongsbästa på 500 meter får fullt godkänd. Men roligast denna helgen måste vara att få se juniorerna ta brons på Team Sprint och samt Kaspar ta guld i totala världscupen i masstart"

Att som ledare få vara en del av denna samhörighet, delade glädje, vilja att stötta och puscha varandra är ett stort nöje. En helg där alla har presterat på toppen av sin förmåga och alla ställer upp för varandra är något speciellt och som vi skall ta vara på.

Några går före och lägger en ribba att sträcka sig efter, det finns en hunger på att utvecklas och lära sig mera, dela med sig av sina erfarenheter och bidra till att bygga en lagkänsla. Jag är oerhört stolt över det som ni har visat upp denna helgen, men också det arbete som har lagt ner på vägen hit och över det arbete som läggs ner i olika miljöer för de aktiva skall utvecklas.

För juniorerna Sebastian Forsmark och Kaspar Norberg Södermalms IK och Simon Jeppsson Hagaströms SK, väntar nu några dagar med träning här i Inzell innan junior VM drar igång på fredag, lördag och söndag.

Håll utkick efter en intervju med de tre juniorerna på hemsidan och/eller i sociala medier.

Samtliga resultat från tävlingarna hittar man här Länk till annan webbplats.


 

Publicerad: 2023-02-06

Senast uppdaterad: 2023-02-06

Författare: Bent-Erik Brenden