Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Long Track: Tränarutbildning i Motala

Mellan den 22-23:e februari besökte vi Motala AIF och deras växande förening. Temat för dagarna var tränarutbildning med inriktning mot skridskoskolan.

Motala AIF - Skrinnarna är en växande förening som bedriver verksamhet riktat för yngre till äldre samt på inlines som på skridskor. Föreningen har haft en kraftig ökning av nytillkomna åkare som vill lära sig att åka skridskor och samtidigt ha kul i organiserade former.

Nu behöver man utbilda fler tränare och ledare som kan leda, lära och organisera skridskoskolan samtidigt som man vill jobba med rekryteringen.

Vi besökte därför föreningen och genomförde vår tränarutbildning som riktas till tränare mot skridskoskolan. 9st tränare och ledare fanns på plats och tog del av utbildningen. Många bra reflektioner och dialoger fördes kring utbildningens innehåll samt egna erfarenheter. Utbildningens innefattar både teori som praktik.

Vi önskar Motala AIF lycka till med det fortsatta arbetet med att växa och erbjuda en attraktiv verksamhet.

Mattias Hadders från SweSports fanns på plats och genomförde utbildningen. Likaså fick vi besök av Motala Vadstena Tidning. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: Jens Bollius

Mer bilder finns på våra sociala medier.

Instagram: sweskating_org
Facebook: SweSkating

Publicerad: 2023-02-25

Senast uppdaterad: 2023-02-25

Författare: Mattias Hadders