Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Long Track: Rapport från Viking Race

Vi har fått en rapport ifrån Viking Race genom ledaren Karin Winnerstam.

VikingRace i Heerenveen ordnades för 33e gången och Sverige hade ett gäng med 16 åkare som reste till Nederländerna. Det svenska laget bestod av:

Sara Bengtsson, Martha Trude Brehmer, Emil Winnerstam, Sebastian Larnefeldt, Beyonce Andersson, Anton Moberg, Theodor Hansen-Östlund, Victor Ehrnström, Alice Lundberg, Josephine Grill, Isak Winnerstam, Malte Olsson, Cornelia Appelgren, Sammi van Vliet, Isak Bengtsson och Felicia Nilsson.

Vissa åkare hade varit med i flera år tidigare och för vissa var det första tävlingen utomlands. Men oavsett så var det för många en del nervositet inför loppen, men alla hanterade det på ett bra sätt och det slogs personliga rekord på löpande band. Tyvärr erbjöds det inget boende i värdfamiljer denna gång, men ungdomarna har jobbat ihop teamkänslan när det blev mer tid tillsammans.

Drivande svenska ledare för tävlingen var i år Esther van Vliet och Mia Folke, vilket de skötte med den äran. Plus att vi var ett par till föräldrar som hjälpte till att coacha ungdomarna på banan, Tony Ehrnström, Lars Andersson samt Karin Winnerstam.

Det har varit intensiva dagar i Thialf som hallen heter, men det har även funnits utrymme för umgänge, nya bekantskaper, samtal, chilla på boendet och lite bus. En fantastisk möjlighet och upplevelse för våra ungdomar samt medföljande föräldrar att få vara del av en sådan stor internationell tävling med framtidens stora namn inom skridskosporten.

En kort sammanfattning av resan och tävlingen får bli: utmanande, inspirerande och roligt - tillsammans!!

/Karin Winnerstam

Samtliga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-03-12

Senast uppdaterad: 2023-03-12

Författare: Mattias Hadders