Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Long Track: Rapport ifrån Östvenskas isläger i Katrineholm

Mellan den 11-13 augusti arrangerade Östsvenska skridskoförbundet ett isläger i Katrineholm. Lägret lockade 27 aktiva deltagare från Eskilstuna, Västerås, Stockholm, Örebro samt Falun.

Medan sommarisen i Hamar blev tvungen att stänga igen pga översvämningar så kunde Katrineholms kommun erbjuda fin is på 250-metersbana i Krongfågel Arena. Vi bodde på Ekbackens vandrarhem och fick måltiderna serverade i en skolmatsal nära banan, tillsammans med barn från en fotbollscup som ordnades i Katrineholm samma helg.

Tränare för lägret var David Andersson och alla var supernöjda med träningspassen som innehöll barmark, skridskoteknik, intervaller och en del lek samt glidtävling. Det syntes att teknikutveckling gick framåt hos många åkare och det var bra med sammanhängande isträning, vilket var nytt för en del.

Utöver träning så blev det även socialt umgänge, traditionsenligt bad, godispromenader, tonårshäng i pingisrummet och en del spring mellan rummen där ungdomarna hade placerats ut mixat från de olika klubbarna. När vi åkte hem, var det nog många som var lite trötta, med begynnande träningsvärk, nya vänner och med förhoppningar om ett liknande läger även 2024.

Med vänlig hälsning Karin Winnerstam

Publicerad: 2023-08-15

Senast uppdaterad: 2023-08-15

Författare: Mattias Hadders