Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Long Track: Fartfyllt utvecklingsläger i Göteborg

Under helgen samlades ett drygt 20-tal juniorer och ungdomsåkare, tillsammans med några seniorer, från 9 föreningar till 4 dagars utvecklingsläger i Ruddalens Ishall. Säsongen närmar sig med stormsteg och det var många taggade och motiverade aktiva som samlades i Göteborg.

6 ispass, teoriföreläsningar kring styrketräning samt praktiska tips i gymmet, dopningstester för våra junioruttagna aktiva och en hel del utmaningar på både Long Track och Short Track skridsko var det många trötta, men glada aktiva som under söndagen åkte hem till sina respektive hemorter.

Hört från några av deltagarna: "Varför ska man avsluta när det är som roligast?", "Det har varit roligt att få träna tillsammans och få testa på lagevent", "Det är roligt att åka skridsko för det är så hög fart", "Det är roligt att få träffas och umgås tillsammans med andra och få nya kompisar", "utmanande att få se hur bra andra är och sen försöka hänga på och lära av de andra, ibland frustrerande när det inte går att hänga med - Hur skall jag då göra?" "Jag gillar farten", Jag gillar skridsko för att det är upp till mig själv hur bra jag vill bli och jag är själv ansvarig för hur det blir..." Detta är ett litet axplock av kommentarer från de aktiva på lägret.

Lägret började med en video hälsning från Falun Summer Camp tränaren och den förre detta Elitåkaren Eric Zachrisson som även hade gett de aktiva ett uppdrag till det första passet. Uppdraget skulle de aktiva lösa i grupper som blev indelade på plats. Samtliga aktiva löste uppgiften på ett mycket bra sätt. Tema för helgen var att samla tid i skridskoposition och att kunna träna på lagevent. Vi tränade på lagtempo, team sprint och mixed gender relay eventet.

Det var mycket fokus på samarbete och bygga relationer mellan de aktiva både på isen och utanför isen. Under lördagen så höll Masterstudenten Klaus Salmesvierta en föreläsning kring styrketräning. Klaus skall göra sin masters uppsats kopplat till skridskoåkning och har sin bas på Göteborgs Universitet och han har tidigare gjort ett arbete kopplat till holistisk ledarskap inom skridskoåkningen. Klaus kommer att finnas med för att bidra till att utveckla verksamheten inom förbundet.

Utöver träning och föreläsning så blev det även tid till lite socialt samspel där vi badade i havet (rätt så varmt), samt mycket häng på Norges Hus där vi bodde. Ett besök från Svensk Antidopning fick vi också då de väckte gruppen klockan 07.00 på lördagmorgonen.

Ledare under campen var Sofia Hassel, Claudia Wallin, Erik Bodin, Klaus Salmesvierta och Bent Erik Brenden. Vi ser fram emot flera läger framöver och även se fler aktiva och ledare med på kommande läger aktiviteter där vi kan utvecklas tillsammans.

Stort tack till alla deltagare, ledare och alla som hjälpte till på detta läger och till ISU Development som är med på att stöttar utvecklingen i Svensk skridsko.

Publicerad: 2023-09-12

Senast uppdaterad: 2023-09-19

Författare: Bent-Erik Brenden