Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Long Track: Svenskt rekord av Eva Lagrange

I samband med den internationella säsongsöppningstävlingen i tyska Inzell så satte Eva Lagrange från Sundsvalls SK nytt Svenskt rekord på 5 000 meter. Eva gick in till tiden 7.29,08.

Eva är nu tillsammans med sin förening Sundsvalls SK på ett träningsläger i tyska Inzell och hon har haft en fin start på säsongen med redan goda prestationer i tävlingssammanhang. Såhär säger Eva till SweSports efter helgens lopp:

"Jag har sneglat lite på rekordet (5 000 meter reds. anm.) sedan förra säsongen. Redan förra hösten sneglade jag på rekordet, men då var tävlingsprogrammet så att jag hade behövt välja bort 3 000 meter (och möjligheten till VC-kval). Den här veckan var tävlingsprogrammet så att jag kunde köra såväl 3 000 som 5 000 meter och behövde inte välja bort någon distans. Veckan innan var jag förkyld så det var lite av en kamp mot klockan sista dagarna.

Loppet i sig började jag lite hårdare än planerat, men det gav mig lite marginal mot slutet. Björn (tränaren reds. anm.) hade dessutom bra koll och kunde matcha mot rekordet. När jag låg 3 sekunder före rekordet med ett varv kvar förstod jag att det skulle hålla hela vägen."

Tiden är en förbättring av Marita Johanssons tid med nästan 4 sekunder. Vi säger grattis till Eva och ser fram emot fortsättningen av säsongen.

Resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-10-09

Senast uppdaterad: 2023-10-10

Författare: Mattias Hadders