Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Ruddalens skrinnaroval redo för fartfylld skridskoåkning

Efter nästan 5 års väntan står nu Ruddalens skrinnaroval äntligen klar för att ta emot skridskoåkare i alla åldrar och med olika ambitioner. Ella Hassel från IK Wega blir såhär glad när hon får nyheten att isen är klar för att nyttjas. Söndag blir det första premiärpasset för föreningarna i Göteborg innan allmänheten även får tillgång till isen från vecka 44.

Ruddalens skridskooval

Ruddalens skrinnaroval stängdes ner under januari 2019 och efter en omfattande renovering står nu anläggningen klar för att ta emot skridskomotiverade aktiva i alla åldrar. Arenan har genomgått en omfattande renovering med nya kylrör i betongplattan, en extra isyta på 2 100 kvadratmeter som kompletterar ovalen och rinken som finns på innerplan, en ny bro med tillgång till inre plan för alla isytorna och skyddskuddar runt hela 400-metersovalen har uppdaterats. Under säsongen kommer det att genomföras såväl Ungdoms-SM som SM för junior och senior på på den nyrenoverade ovalen.

Den dagliga träningsverksamheten kommer ha full fart, läger arrangeras och det kommer att finnas rikligt med tider för allmänhetens åkning på alla tre isytorna. Den nya isytan i mitten kommer under december att kompletteras med nya skyddskuddar för att kunna bedriva Short Track.

Så med öppningen av Tingvalla i Karlstad förra året och med öppningen av Ruddalen nu så är vi på gång med att förbättra tillgången till 400-metersbanor i Sverige. Arbete med att skapa ytterligare arenor och möjligheter fortsätter på flera andra orter i Sverige.

Vi önskar alla en fin och spännande is-säsong!

Ruddalen

Publicerad: 2023-10-27

Senast uppdaterad: 2023-10-27

Författare: Bent-Erik Brenden