Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Long Track: Juniorvärldscup i Baselga di Pine

Det svenska laget är på plats i Baselga di Pine för säsongens första junior- och neoseniorvärldscup. Det är ett idylliskt och soligt Italien som har tagit emot de svenska åkarna som har genomfört de sista förberedelserna inför helgens tävlingar.

Laget landade i Italien på onsdag eftermiddag och har därefter genomfört några ispass. De är redo för helgens tävlingar på 1 000 meters höjd, något som är nytt för många av åkarna.

Laget på plats i Italien består av:

Hugo Klockar och Tindra Jansson Westman (Sundsvalls SK), Lova Nyström Eliasson (IK Wega) och Felicia Nilsson (SK Pollux) som alla startar i juniorklassen.

I neoseniorklassen består laget av Tina Svensson (Motala AIF), Arvid Karlingsjö (SK Trollhättan) samt Sebastian Forsmark och Kaspar Norberg (Södermalms IK).

Ledare på plats är Jonas Schön och Bent Erik Brenden samt Oskar Nilson som under första helgen är med som "ung ledare" (föreningsledare).

Under lördagen så genomförs distanserna 1 000 och 3 000 meter samt lagtempo. Tävlingarna fortsätter på söndagen med 500 och 1 500 meter samt masstart.

Du följer tävlingarna här på ISU:s hemsida på följande länk. Länk till annan webbplats.

 

Publicerad: 2023-11-24

Senast uppdaterad: 2023-11-24

Författare: Bent-Erik Brenden