Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Short Track: Rapport från juniorvärldscupen

Thea Johansson gjorde en mycket fin insats under den andra juniorvärldscupen i Leeuwarden.

2–3 december arrangerades säsongens andra världscup för juniorer och Thea Johansson deltog på distanserna 1 500 meter (dag 1) och 1 000 meter (dag 2).

På distansen 1 500 meter lyckade Thea kvalificera sig hela vägen till A-final där hon slutade på fin 7:e plats. På 1 000 meter kom hon på 17:e plats.

Coach Jacob Janssons kommentarer efter Theas prestation på 1 500 meter:

-Thea gör sitt livs dag på skridskobanan idag!!

Det började med en riktigt tuff lottning i första omgången. Tyvärr blev inget direktkval till semifinalen men Thea gjorde i stället ett av sina allra bästa lopp någonsin i återkvalet. 2:a i loppet och vidare till semifinal!

I semifinalen hade vi en bra möjlighet att kvala till B-finalen. Thea gör det helt fantastiskt och gör en grym omkörning på utsidan av en kanadensare för att kvala vidare till sämst B-final. Men det krånglade rejält för de andra i loppet, och efter massa stök som Thea höll sig undan kommer hon 2:a imål och kvalar in till A-finalen.

En emotionellt trött och nervös Thea ställer sig på startlinjen med ett helt 1 500-meterslopp mer än alla sina konkurrenter. Tyvärr var krafterna slut, men en 7e plats i mål är vi otroligt nöjda med!

Samtliga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-12-05

Senast uppdaterad: 2023-12-05

Författare: Mattias Hadders