Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Long Track: Ungdomar på uppdrag i Heerenveen

För andra gången genomförs det nya formatet av Ungdomslandskampen, som är mer än bara en landskamp. Ca 70 ungdomar från Nederländerna, Norge, Tyskland, Finland, Sverige och Ukraina samlas för några utvecklande dagar med träning och utbildning innan det avslutas med landskamp under lördagen.

På tisdag reser aktiva och ledare i väg för att under eftermiddagen samlas på en gemensam kick off i Thialf Arena i Heerenveen. Det kommer vara ett ispass per dag och sedan workshoppar kopplade till styrketräning, barmark och teori. De aktiva kommer utmana sig i skridskoslipning och få en idrottspsykologisk föreläsning och workshop med en känd nederländsk skridskoprofil. Ledarna kommer också att delta.

Som vanligt är detta en aktivitet för åldersgruppen junior B och junior C där Sverige har 12 platser, 6 i vardera åldersklass. I år så genomfördes en intresseanmälan innan uttagning till detta uppdraget. Totalt så var det 16 personer som visade intresse och i klassen pojkar junior C var konkurrensen stor om platserna. Det är roligt att se att det i flera åldersklasser nu börjar växa i antalet aktiva, även om det innebär att inte alla som ansökte fick vara med denna gången. De aktiva tävlar och tränar i sina respektive åldersklasser.

Från Sverige så är det 10 spända och förväntansfulla ungdomar som samlas i Heerenveen för gemensamt utbyte, träning och kunskapspåfyllnad .

De 10 aktiva är:

Vincent Johansson, SK Skrinnaren

Isak Winnerstam, Eskilstuna IK

Anton Moberg, Eskilstuna IK

Rasmus Viertel, SK Pollux

Finn Zachrisson, SK Winner

Josephine Grill, Södermalms IK

Hanna Nyström Eliasson, IK Wega

Tyra Pousette Hjelm, Hagaströms SK

Martha Trude Brehmer, Södermalms IK

Danna Cepeda Rincon, Södermalms IK

Ledare på uppdraget är: Eric Zachrisson, SK Winner, Per Moberg SK Trollhättan och Claudia Wallin IFK Göteborg Skridsko.

Vi önskar de aktiva och ledarna lycka till på det kommande uppdraget!

Publicerad: 2023-12-11

Senast uppdaterad: 2023-12-12

Författare: Bent-Erik Brenden