Gå till innehåll
SWESKATING
SWESKATING

Long Track: Info kring Viking Race 2024

8–9 mars 2024 genomförs säsongens Viking Race i Thialf, Heerenveen och Sverige kommer att vara med även i år. Det är SK Pollux med stöd från förbundet som organiserar eventet och som står som arrangör. SK Pollux står också som arrangör av Vikingloppet som är kvalificering till Viking Race 2024.

Förra året tog Esther van Vliet och Mia Folke ett stort ansvar i att tillsammans med ett antal andra föreningsledare arrangera resan till Viking Race. Esther har fortsatt att ha kontakt med organisationen i Nederländerna och det är klart att det för 2024 blir boende i värdfamiljer. Sverige kan även anmäla 3 aktiva i respektive åldersklass. SK Pollux och förbundet följer RF:s riktlinjer för barn- och ungdomsidrotten vilket gör att man tar ut aktiva från 13 år och äldre.

Som nämnt ovan så kommer Vikingloppet i Västerås vara uttagningstävling till Viking Race. Mer information om Viking Race, uttagningsprocessen och upplägg finns här. Länk till annan webbplats.

Inbjudan till Vikingloppet hittar du här. Länk till annan webbplats.

Vi avslutar nu 2023 och går in i en spännande fortsättning av säsongen med många roliga utmaningar framför oss. Njut av lite julledighet, men glöm inte att hålla dig aktiv under ledigheten!

Publicerad: 2023-12-22

Senast uppdaterad: 2023-12-22

Författare: Bent-Erik Brenden